Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
duvarı, gam, insanı, kompozisyon, nem, yıkar

Duvarı Nem İnsanı Gam Yıkar Kompozisyon

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Duvarı Nem İnsanı Gam Yıkar Kompozisyon

Duvarı Nem İnsanı Gam Yıkar İle İlgili Yazı Örneği

Duvarı Nem İnsanı Gam Yıkar hakkında Bilgi

DUVARI NEM, İNSANI GAM YIKAR

Kolay kolay yıkılmaz etkisi bırakan kalın, güçlü duvarlar vardır; devamlı rutubet ve nem sinsi sinsi içine işledi mi artık o duvar yıkılmaya ve çökmeye mahkumdur Gam denilen gereksiz tasa ve üzüntüyü de, sinsi sinsi insan vücudunu mahvetme niteliğiyle neme benzetebiliriz Gerçekten, karamsarlıkların tümü demek olan gam, insan ruhuna bir kere yerleşti mi, yavaş yavaş kök salmaya ve bedeni hâkimiyeti altına almaya başlar Devamlı üzüntü ve ruhî mutsuzluk insan sağlığını mahveder; onarılmaz moral çöküntüleri yaratır Böyle bir ruh, birçok bedensel hastalığın temelini oluşturur Bu durumda insan yaşama gücünü kaybeder, hayattan yavaş yavaş uzaklaşır Ve sonunda, sinsi sinsi, içten içten yıpranan, çürüyen bir vücut halinde hayatiyetini kaybeder

Bu dünyada her şey geçicidir Bütün karamsarlıklar yersizdir Kara günlerin ve sıkıntıların sonu aydınlıktır Olaylar karşısında hiçbir zaman ümitsizliğe, karamsarlığa, bunalıma düşmemeli; ruhumuzu bir karamsarlık ve üzüntü çölü haline getirmemeliyiz Ümidini kaybetmeyen insanlar mutluluğa hak kazanırlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com