Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ile, ilgili, isınma, küresel, yazı

Küresel İsınma İle İlgili Yazı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Küresel Isınma İle İlgili Kompozisyon Örneği

Küresel Isınma Hakkında Bilgi

Küresel Isınma İle İlgili Yazı Çalışması

Küresel Isınma ile ilgili kompozisyon örneği

Dünya’mız acaba emin ellerde mi? Bizler seçim zamanı kafamıza göre istediğimiz partinin seçilmesini istiyoruz Seçtiğimiz partinin mitinglerine katılıyoruz Oysa ne zaman Küresel Isınma’ya hayır mitingi düzenlense Dünya’yı biz mi kurtaracağız? Diyerek mitinge katılmıyoruz İşte bunun bedelini biz ödemesek bile torunlarımız ve diğer insanlar fazlasıyla ödeyecek

İnsanlar Türkiye’nin 3 büyük kentinde yapılan Cumhuriyet yürüyüşlerine katıldı Ülkenin dört bir yanından beni bu kişinin yönetmesini istemiyorum diye mitinglere katıldılar Oysa 28 Nisan ve 8 Aralık 2007 tarihinde Küresel Isınmaya hayır, Türkiye Kyoto Protokolünü imzala diye yürüyüşler yapıldı Mitinglere katılan kişilerin az olması dolasıyla fazla ses getirmedi ama Cumhuriyet Yürüyüşlerine katılım fazla olmasından dolayı etkisi günlerce, haftalarca sürdü Tüm gazeteler manşetlerde yayınları bunları Tam sayfa ayırdılar Televizyonlar Canlı yayın yaptılar Ana Haber Bültenlerinde ilk haber olarak yayınladılar Günlerce bu mitingin izleri sürdü Televizyon programları düzenlendi Cumhuriyet mitingi hakkında Küresel Isınma’ya Hayır mitingine geldiğimiz zaman bazı gazetelerde bir sayfada ufak bir yazı Televizyonlarda ise ilgili hiçbir haber yok

Parti mitingleri canlı olarak veriliyor Ana Haber Bültenlerini dolduruyor

Ben bir çevreci olarak Küresel ısınmayla ilgili televizyon kanallarını halkı bilinçlendirici programlar yapmasını istiyorum

Tüm televizyon kanallarının en az 2 tane magazin programları var onları 1 taneye indirip onun yerine Küresel ısınma hakkında bilgi verecek programlar istiyorum

Dünya olmadıktan sonra bizi nasıl, kimin tarafından yönetileceğimizin anlamı ne?

Hangi ünlü nerede, kiminle yakalandı diye yayın yapan magazin programlarının anlamı ne?

Dünya’yı korumayan ülkesini sevmeyen bir Başbakan, C Başkanı seçtikten sonra o bizi yönetse ne olur yönetmese ne olur Sonuçta bir gün Dünya ölecek; onlar, bizler öleceğiz o zaman bizleri kimin yönetmesinin önemi ne ki?

Onlar Dünya’yı öldürecek bizler ise sizler Dünya’yı yok edin diye oylarımız size diyerek mitinglerine katılırız İnsanlar hep Dünya’yı öldürecek olan kişileri sever

Ben kimin mitingine katılmak isterim biliyor musunuz? Kime oy veririm biliyor musunuz?

Göreve geldiği gün KYOTO protokolünü imzalayacağına söz veren ve bunu yapan Avustralya Başbakan’ı gibi böyle kişilerin mitingine katılır ve ona oy veririm

Ama biz de öyle birisi yok boş mitinglere katılır ve boş kişilere oy veririz

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

KÜRESEL ISINMA YAZILARI

Küresel ısınma, yerküre yüzeyinin ortalama sıcaklığında yükseliş göstermektedir 1800 lü yılların sonlarından beri küresel ortalama sıcaklık 04 ilâ 08 derece C civarında arttı Bir çok uzmanın yaptığı hesaplara göre 2100 yılına kadar ortalama sıcaklık 14 ilâ 58 derece C daha artacak Bu artış oranı geçmiş artış oranlarından çok daha fazla olabilir

Bilim adamları insan topluluğu ile doğal ekosistemin çabuk bir iklim değişimine uyum sağlayamayacağından endişe ediyorlar Bir ekosistem özel bir bölgede, yaşayan organizmalardan ve fiziksel çevreden oluşur Küresel ısınma çok miktarda zarara sebep olabilir, bu yüzden tüm dünya ülkeleri sınırlamaya yardım etmek için Kyoto Protokolü adlı antlaşma taslağı hazırladılar

Küresel Isınmanın Sebepleri

Klimatolojistler (İklim Bilimi konusunda çalışan bilim adamları) 1800’lerin sonlarından beri meydana gelen küresel ısınmayı analiz ettiler Klimatolojistlerin çoğunluğu insanoğlu faaliyetlerinin ısınmanın çok büyük bir miktarından sorumlu olduğuna karar verdilar İnsanoğlu faaliyetleri Yerküre’nin doğal sera etkisini arttırarak küresel ısınmaya katkıda bulunuyor Sera etkisi, güneş ışığını, gazları , atmosferdeki parçacıkları kapsayan karmaşık bir işlemle Yerküre’nin yüzeyini ısıtıyor Sera gazları, ısıyı dünyanın atmosferine hapseden gazlara verilen isimdir (En zararlı sera gazı, karbondioksittir Kyoto Anlaşması, karbondioksidin yanısıra metan ve nitrus oksid gazlarının salınımını da düşürmeyi öngörüyor)

Küresel ısınmaya katkıda bulunan ana insan aktiviteleri: fosil yakıtların yakılması (kömür, petrol ve doğal gaz) ve ormanların yokedilmesidir En çok yakıt tüketimi: otomobillerde, fabrikalarda, elektrik santrallerinde meydana gelmektedir Fosil yakıtlarının yakılması ile karbondioksit gazı (kimyasal formülü CO2) açığa çıkmaktadır CO2 ısının uzaya çıkışını yavaşlatan bir sera gazı’dır Ağaçlar ve diğer bitkiler besin üretmek için havadaki CO2’i fotosentez ile kullanırlar Ormanların yokedilmesi, bitkiler tarafından yok edilen gaz miktarı oranını indirgeyerek ya da ölü bitki örtüsü ayrıştırılması ile CO2’ nin çoğalmasına katkıda bulunuyor

Az miktarda bilim adamı sera gazlarının, sıcaklıkta ölçülebilir değişiklik yapmadığı görüşündeler Doğal oluşumun küresel ısınmaya sebep olabileceğini söylüyorlar Bu oluşumlar: güneşten yayılan enerjideki artışları içeriyor Fakat Klimatolojistlerin çok büyük çoğunluğu güneş’in enerjisindeki artışların oluşmuş ısınmaya katkısının çok çok küçük olduğuna inanıyorlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com