Adet Sancısına Ne İyi Gelir |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Adet Sancısına Ne İyi GelirDr Ahmet Maranki’den adet sancılarına iyi gelen çay tarifleri: Karışık bitki çayı Civanperçemi, aslanpençesi, çobançantası ve adaçayı bitkilerinin adet sancıları için faydalı bitkiler Bu dört bitkiyi isterseniz ayrı ayrı isterseniz karıştırıp demleyin ve içine bir kaşık bal atarak tüketin Bitkileri sadece bir taşım kaynatmaya özen gösterin Soğan suyu Bir soğanın başına vurup kırın 1 litre suyun içine koyup haşlayın Hazırlanmış soğan suyundan 15 gün boyunca günde 2 bardak tüketin Sebze ve meyveleri, bitkileri tüketmek için hazırlarken asla metal bıçak kullanmayın Safran Adet sancısını önleyen bir diğer bitki de safran Peki, adet sancılarını önlemek için safranı nasıl kullanmalısınız? Bir tutam safranı bir fincan kadar suyun içerisine atıp kaynatın Kaynadıktan sonra bu bitkisel çayı içtiğinizde adet sancılarınız git gide azalıyor Safranı balla karıştırarak içmek de hem afrodizyak hem de adet söktürücü özellik göstermesinin yanı sıra adet sancılarını giderici bir etki de bırakıyor Civanperçemi çayı Prof Dr İbrahim Saraçoğlu, ağrılı ve sancılı geçen adet dönemlerine karşı civanperçemi bitkisini öneriyor Bu kürün etkili olabilmesi için adet başlamadan üç gün önce uygulamaya başlamak gerekiyor Bir tutam civanperçemini (yaklaşık beş gram) yarım litre kaynamakta olan suyun içine atıp ağzı kapalı olarak kısık ateşte 3 dakika demleyin Soğuduktan sonra süzüp her gün sabah ve akşam bir su bardağı için Küçük bir not: Bu çayı her gün taze olarak hazırlamanız gerekiyor Ayrıca adetin bitimine kadar devam ettireceğiniz bu kürü beş-altı ay boyunca her regl döneminde uygulamanız da yararlı olacaktır Adet sancısını azaltmak için yenmesi ve uzak durulması gereken yiyecekler…
Adet öncesi sıkıntılarını azaltan yiyecekler Araştırmalar, adet öncesi sıkıntılarının iyi bir beslenme programıyla azaltılabileceğini gösteriyor B vitamini, kalsiyum ve magnezyum içeren yiyecekler tüketmek, adet öncesi sıkıntılarını azaltmada etkili oluyor B vitamini: Ciğer, böbrek, yumurta sarısı, yapraklı sebzelerde bulunur Kalsiyum: Süt, balık, ayçekirdeği, soya fasulyesi, yerfıstığı, ceviz, somonda bulunur Magnezyum: Mısır, fındık, maydanoz, elma, incir, limon, portakal, unda bulunur |
|