Hangi Meyve Neye İyi Gelir |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hangi Meyve Neye İyi GelirMeyveler ve şifaları,meyveler hangi hastalıklara şifadır,meyve isimleri ve faydaları Hangi meyve neye iyi gelir? 22 Eylül 2010, 13:48Editör Sebze ve meyvelerin insan hayatında bir ilaç kadar önemli olduğunu belirten Doğal Tıp Derneği Başkanı Dr Ender Saraç, günde yarım kilo sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini vurguluyor Jay Kordich adlı Amerikalı, 1948 yılında mesane kanserine yakalandı Hastalığın geldiği aşamayı gören doktorların “İyileşmesi mucize olur” dediği Kordich, taze meyve - sebze suyu terapisini kullanarak hastalığını yendi Reçetelerini “Meyve ve Sebzelerin Gizli Güçleri” adlı kitapta toplayan Jay Kordich’in hastalıklar için önerdiği karışımlardan bazıları: İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir Cinsel güce yardımcıdır Elma: Böbeklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder Kayısı: Kan yapıcıdır Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardır Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır Yorgunluğa ve ishale birebirdir Vişne: Mineral ve vitamin deposudur Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir Greyfurt: Sindirimi uyarır Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler Karaciğeri temizler Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu’nca tavsiye edilmiştir Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsızlığa iyi gelir Böbreği temizler Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür Armut: Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir Sivribiber: Şişkinliği azaltmada faydalıdır Saçlara, tırnaklara ve cilde çok iyi gelir Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır Havuç: Enerji verir Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım eder Salatalık: Kasları gençleştirir Deri hücrelerine elastikiyet verir Sarmısak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır Bazı mide kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır Uykusuzluk: Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın Sakinleştirici: Havuç ve lahana suyunu karıştırın Sindirimi kolaylaştırıcı: Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu Yorgunluk: Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu Grip: Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu İktidarsızlık: Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu Sigara dumanı: Kereviz ya da çilek suyu Ezilme, çürüme: Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir Ezik ve çürükler daha çabuk iyileşir Kabızlık: Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir En çok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur Ağrıyan kemikler: Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu Mide asidi: Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder Hemoroid: İçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu Boğaz ağrıları: Turp + limon Mide ülseri: Lahana ya da patates suyu Baş ağrısı: Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu TÜKETİRKEN BUNLARA DİKKAT Doğal Tıp Derneği Başkanı Dr Ender Saraç, sebze ve meyvelerin insan hayatında bir ilaç kadar önemli olduğunu söyledi Saraç, günde yarım kilo sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini vurgulayarak, dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı: Besin değerinin kaybolmaması için sebzeler az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytinyağıyla pişirilmeli Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar Sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmaması için kalın doğramak gerekir Meyveleri tok karnına değil, aç karnına ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilin |
|