![]() |
Açıkta Satılan Gıdalar Hasta Ediyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Açıkta Satılan Gıdalar Hasta EdiyorAçıkta satılan gıdalar hasta ediyor Yaz aylarında mikropların üreme ortamının genişlediği ve açıkta satılan ürünlerin tercih edilmemesi gerektiği bildirildi Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ''Marul, maydanoz, ıspanak gibi yeşillikler, iyi yıkanmadığı takdirde amip, basilli dizanteri gelişebiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MİKROPLAR ÇOCUK VE YAŞLILARI DAHA ÇOK ETKİLİYOR Çocuk ve yaşlıların, su kaybına tahammülü olmadığı için bu rahatsızlıklardan daha fazla etkilendiğini anlatan Ural, çocuk ve yaşlıların çoğu zaman hastaneye kaldırıldığını, hastalığın iyileşme süresinin 3 günü bulabildiğini bildirdi ![]() Sıcak havalarda mikroplardan korunabilmek için hijyene önem verilmesi gerektiğini dile getiren Ural, ''Açıkta satılan gıdalar ve sıcakta uzun süre bekleyen ürünler alınmamalı ![]() ![]() ![]() Ural, yaz aylarında sıvı kaybı fazla olacağı için bol miktarda su ve sıvı gıdaların tüketilmesi gerektiğini sözlerine ekledi ![]() |
![]() |
![]() |
|