![]() |
Göz ile ilgili Doğru-Yanlış |
![]() |
![]() |
#1 |
Ergenekon
|
![]() Göz ile ilgili Doğru-YanlışGöz sağlığıyla ilgili neleri doğru biliyorsunuz, ama aslında yanlış ![]() ![]() Sizler için bir liste hazırladım işte en gözde doğrular ve yanlışlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Göze çayla pansuman yapmak doğru mu? DOĞRU Doğru, ben çayla pansumanı hep tavsiye ederim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya göz altlarında oluşan morluklar, onlardan kurtulmak için hemoroid kremleri işe yarar mı? YANLIŞ Bağımlı olursunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok okumak, çok çalışmak gözü bozar ![]() YANLIŞ Gözün temel işlevi görmektir ![]() ![]() ![]() Açık renk gözler, ışığa çok hassastır ![]() DOĞRU Açık renk gözler koyu renk gözlere oranla daha az pigment içerdiğinden, ışığa karşı daha hassastır ![]() Uzun süre bilgisayar karşısında çalışmak gözü bozar ![]() YANLIŞ Bilgisayardan yayılan ışınların göze zararı yoktur ![]() ![]() A vitamini gözü kuvvetlendirir ![]() ![]() YANLIŞ Sadece yaşlılarda makula dejenerasyonunun önlenmesinde A,C, E vitaminleri ile çinko ve bakır minerallerinin faydalı olduğu kanıtlanmıştır ![]() Havuç göz için çok iyidir YANLIŞ Öyle olsaydı ben her gün havuç yerdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözü bozuk kişilerin çocuklarının gözlerinin bozuk olma riski yüksektir ![]() DOĞRU Miyop, hipermetrop, astigmat, presbiyopi ve göz tansiyonunda genetik faktörün çok önemli olduğu kanıtlanmıştır ![]() Televizyonu yakından izlemek gözü bozar ![]() YANLIŞ TV'yi yakından izleme gereksinimi olan kişilerin gözünde zaten kırma kusuru vardır ![]() ![]() Gözde ışık çakmaları ve leke göz bozukluğunun belirtisidir ![]() DOĞRU Mutlaka ciddiye alınmalı ve bir uzmana başvurulmalı ![]() İsli cam güneşe veya güneş tutulmalarına karşı gözleri korur ![]() YANLIŞ Bu tip materyaller göz bebeğini büyüttüğünden, göze zararlı ışınların daha fazla girmesine neden olur ![]() ![]() Atari oyunları gözü bozar ![]() YANLIŞ Görme pasif bir eylemdir ![]() ![]() ![]() Çok ağlamak göz yaşlarını kurutur ![]() YANLIŞ Göz yaşı göz çevresindeki çeşitli dokularda sürekli üretilir ![]() ![]() Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
[KAPLAN]
|
![]() İlginç bilgiler var ![]() ![]() Teşekkürler Ergenekon ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ctn_86
|
![]() tşkler ergenekon evet ben de duymuştum bunları ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gözyaşı
|
![]() çok güzel bi konu açmışın gözlerimiz en hassas organımızdır bilgilendirdiğin için sağol
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
tatia27
|
![]() ben yalnış bildigim biçok şeyin dogru oldugunu gördüm tşklr
|