![]() |
Lise Ortalama Hesaplama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lise Ortalama HesaplamaLise Ortalama Hesaplama Nasıl Yapılır Lise Not Ortalaması Hesaplama Ortalama nasıl hesaplanır ![]() ![]() - Dersleri alt alt yazıp sıralayınız, karşılarına haftalık ders saatlerini yazınız ![]() - Her dersin 5 üzerinden karneye düşen 1 ![]() ![]() ![]() - Her ders için haftalık ders saati ile yılsonu ortalamalarını çarpıp o dersin size getirdiği krediyi hesaplayınız ![]() -Sonra bu kredileri toplayıp ve sonucu haftalık ders saatine (rehberlik ders saatini düştükten sonra) bölünüz ![]() Çıkan sonuç 0 ![]() ![]() ![]() Eğer 2,50'nin üzerinde ise, Dil ve Anlatım dersi dışında zayıf düşen derslerinizden ORTALAMA İLE GEÇERsiniz, Şayet Dil ve Anlatım dersiniz de zayıf gelirse o dersten SORUMLU GEÇERsiniz Örnek; Ortalamanız 2,50'nin üzerinde ve Matematik, Türk Edebiyatı ile Dil ve Anlatım derslerinden başarısızsınız ![]() Bu 3 dersten Matematik ve Türk Edebiyatı'ndan ORTALAMA İLE GEÇERsiniz, Dil ve Anlatım baraj dersin olduğu için bir üst sınıfa SORUMLU GEÇERsiniz ![]() ![]() ![]() Eğer 2,50'nin üzerinde değil ise, 9 ![]() ![]() 4 ders ve üstünde karnede SINIF TEKRARI yazacaktır ![]() 3 ders ve altında zayıfınız gelirse, bu derslerden bir üst sınıfa SORUMLU GEÇERsiniz ![]() Sorumlu derslerinizden de en az GEÇER not (2-iki) alana kadar başarılı sayılmazsınız ![]() Bu notu alana kadar her yılın HAZİRAN ve ŞUBAT aylarında sınavlara girmeniz gerekir ![]() yada aşağıdaki bağlantıya notlarınızı girerek durumunuza bakabilirsiniz ![]() Not Ortalamanızı Hesaplamak İçin Tıklayınız |
![]() |
![]() |
|