![]() |
Okul Öncesi Tekerlemeli Bilmeceler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okul Öncesi Tekerlemeli BilmecelerTekerlemeli Bilmeceler Ve Cevapları Okul Öncesi Bilmece Tekerlemeleri BİLMECELER VE CEVAPLARI Sende var bende var Bir kuru dalda var (İsim) Ben beslerim o süsler (Çiçek) Attım atmaz yere batmaz Yeminlidir yaya gitmez (Güneş) Nar tanesi bur tanesi Dünyamızın bir tanesi (Ay) Kara yorgan örtündü Gökyüzü görmez oldu (Gece) Elsiz ayaksız kuyu kazar (Yağmur) Önce dalda oynar Sonra kazanda kaynar Her sabah masamızda Tatlı tatlı şarkı söyler (Reçel) Sokağa gidiyorken Gözlerim seni arar Hoş geldin sefa geldin Baş üstünde yerin var (Şapka) Kapıyı açar Kapamadan kaçar (Rüzgar) Önce yeşillendi Sonra kesildi Dumana gam Kiraz kesildi (Odun) Kısın yatar yazın kalkar (Soba) İki ile başlar Bazen çoğalır Bazende istemeden azalır Akar gözlerden yaşlar (Aile) Abi dedim bey dedim Ne çifti var ne çubugu (Abi) Sıcacık evin direği Tıp tıp eder yüreği (Baba) Süt gibi beyaz Sütlaç gibi tatlı Güler buruşuk suratlı (Bebek) Annem oğlunu beşikte sallar Annem çocuguyla evcilik oynar (Abla) Özü tatlı sözü tatlı Candan daha değerli (Anne) Kaldıramaz basını Zorla içer aşını (Hasta) Ben giderim o gider İçimde tık tık eder (Kalp) Mikropları öldürür Hastaları güldürür (İlaç) Yemeğin başı Hastanın aşı (Çorba) Dal üstünde al yanak oğlan (Elma) Uzun uzun otlar İçi dolu kurtlar (Fasulye) Dışı deri içi deri İçi bitli dışı tatlı (İncir) Sarıdır zerdali değil Suludur şeftali değil (Portakal) Kırmızı boncuk asılı küpe Ağızda şeker kulakta küpe (Kiraz) Bir ağaçta iki kök Birini batır birini sök (Bacak) Sende var bende var Bir tepede iki delik Kocakarıda bile var (Burun) Güneş girmeyen eve O girer seve seve (Doktor) Çamurdan yapısı Çamdandır kapısı (Ev) Eve bitişik odada Yemek pişer orada (Mutfak) Kat kat sefer tasıyım Bende canlı birşeyler var Fakat sanma yenilir (Apartman) Dokuz ay zindanda yatar Altı ayda zil takar oynar (Bebek) Bir küçücük kumbara Ekin tasır ambara (Kaşık) Ben iki hasretlinin arasındayım Yüzlerini görmeden konusurum (Telefon) Çiğnenmeyen ak sakız (Su) Kuyrugundan asılı kara kedi (Tava) Konuş deyince konusur Sus deyince susar (Radyo) Küçücük kuşlar Camları taşlar (Dolu) Memleketim Mersin Beni bir güzel yersin (Portakal) Ne kanı var ne canı Beş tanedir parmağı (Eldiven) Dize kadar derin kuyu (Çizme) Kolu var ayağı yok Karnı yarık canı yok (Palto) |
![]() |
![]() |
![]() |
Okul Öncesi Tekerlemeli Bilmeceler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okul Öncesi Tekerlemeli BilmecelerKırmızı cübbesi var Simsiyah tekkesi var Uzun değildir boyu Kalabalıktır soyu (Kibrit) Altı bacaklı hayvan Kanatları yayvan Başı sartıklı Çingene Süleyman (Sinek) Bir küçücük mil taşı Dolaşır dağı taşı (Göz) Küçücük mezar Dünyayı gezer (Ayakkabı) Karşıdan baktım pek çok Yanına gittim hiç yok (Kuş) Kandilde var mumda yok Mendilde var çulda yok(Dil) Baldan tatlı baltadan ağır Elde tutulmaz çarşıda satılmaz Mendile koyulmaz tadına doyulmaz (Uyku) Yarım kaşık Duvara yapışık (Kulak) Bilmece bildirmece Dil üstünde kaydırmaca (Dondurma) Bilmece bildirmece El üstünde kaydırmaca (Sabun) Yuvarlaktır top değil Kuyruğu var sıçan değil Bıyığı var kedi değil (Turp) Her aksam yatar Her sabah kalkar Fakat hiç uyumaz (Güneş) Ağzı açık demet İçi kızıl kıyamet Yaş koydum kuru çıktı Bu ne biçim bir işti (Fırın) İki kapaklı Çok yapraklı (Kitap) Dalda sallanır Ağızda ballanır (Dut) Minareden attım kılıcı İstanbula düştü bir ucu (Şimşek) Altı tahta üstü tahta İçinde canlı sofra (Kaplumbaga) Dizi dizi tencereler Patlak gözlü çingeneler (Kurbaga) Üstü çayır biçilir Altı çeşme içilir (Koyun) Ufacık mil taşı Herkesin yoldaşı (Fener) Parmağı var canı yok Damarı var kanı yok (Eldiven) Alçacık boylu Kadife donlu (Patlıcan) Başlatır o heceden Çıkartır hep yüceden Çok oğlu kızı vardır Ne tatlı sözü vardır (Öğretmen) Ayvalar sarardı mı Gökyüzü karardı mı Okullar açılırken Leylek Nile vardı mı (Sonbahar) |
![]() |
![]() |
|