Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gezilebilecek, irakta, meşhur, turistik, yerler

İrakta Gezilebilecek Meşhur Turistik Yerler

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İrakta Gezilebilecek Meşhur Turistik Yerler

Irakın Meşhur Yerleri

Irakın tarihi Yerleri

Irak ın turistik Yerleri

Irakın Gezilecek Yerleri

Babil Asma Bahçeleri

Milattan önce 7 yüzyılda Babil kralı Nebukadnezar tarafından yaptırılmıştır Babil'in çorak Mezopotamya çölünün ortasında, ağaçlar, akan sular ve egzotik bitkilerin bulunduğu çok katlı bir bahçedir Coğrafyacı Strabo'nun 1 yüzyıldaki tanımına göre:

"Bahçeler birbiri üzerinde yükselen büyük direklerden oluşuyordu Bunların içleri çukurduBüyük bitkilerin ve ağaçların yetişebilmesi için toprakla doldurulmuştu Kubbeler, sütunlar ve taraçalar pişmiş tuğla ve asfalttan yapılmıştı Yüksekteki bahçeleri sulamak için Fırat Nehri'nden zincir pompalarla su yukarılara çıkarılıyordu Bu şekilde üst seviyelere taşınan su, bahçeleri sulayarak teraslardan aşağıya yukarı Söylentiye göre Nebukadnezar bu yapıyı sıla hasreti çeken karısı Semiramis için yaptırmıştır Semiramis Medes kralının kızıdır Söylentiye göre Mezopotamyanın düz ve sıcak ortamı onu bunalıma itmiş, kral da karısının hasretini sona erdirmek için yapay dağların olduğu, suların aktığı yemyeşil bir bahçe yaptırmıştır

Babil'in asma bahçelerinin günümüze gelen kesin izleri yoktur Fakat, bölgede araştırma yapan arkeologlar, Babil'deki sarayın kuzeydoğusunda görünüşü garip olan temel ve tonozlar buldular Bunların Babil'in Asma Bahçelerine ait olup olmadığını düşünülmektedir Babil'in Asma Bahçeleri, klasik yazarlar tarafından ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır Günümüzde bu tanımlara göre çizilen resimler bulunmaktadır Sanılanın aksine efsanevi bahçeler bir yerlere asılı değil, sadece sütunlarla desteklenen taraçalar üzerinde kurulmuştur

Yeri; Fırat' ın doğu kıyısında, Bağdat' ın 50 kilometre güneyinde

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com