Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
basınç, yüksek

Yüksek Basınç Nedir

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yüksek Basınç Nedir

Yüksek Basın Nasıl Oluşur Özellikleri Nelerdir
Yüksek Basınç Nerelerde Görülür

Yüksek Basınç (Antisiklon): Atmosfer basıncı 1013 milibardan yüksek olursa, buna yüksek basınçdenir Yüksek basınç alanlarının iki önemli özelliği vardır
* Yüksek basınç alanlarında görülen dikey yönlü hava hareketi alçalıcı bir özellik gösterirYüksek basıncın görüldüğü yerlerde daima alçalıcı hava hareketleri vardır

* Yüksek basınç alanlarında görülen yatay yönlü hava hareketi merkezden çevreye doğrudur Ancak bu hareket bir doğru boyunca gelişmez Merkezden çevreye doğru hareket eden hava kütleleri,
* Yer Yuvarlağı’nın batıdan doğuya doğru dönüşüne bağlı olarak Kuzey Yarım Küre’de saat ibresi hareketi yönünde, Güney Yarım Küre’de ise saat ibresi hareketinin tersi yönünde sapma gösterir
Yarım kürelere göre yüksek basınç alanlarındaki yatay hava hareketleriYüksek basınç alanlarında, hava kütleleri alçaldıkça ısınır ve genişler İçlerindeki nem yoğunlaşamaz Bu nedenle yüksek basınç alanlarının oluştuğu yerlerde hava genelde açık ve güneşlidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com