Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünyadaki, kaynaklarını, kullanmalıyız, ülkemizdeki

Dünyadaki Ve Ülkemizdeki Su Kaynaklarını Nasıl Kullanmalıyız

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünyadaki Ve Ülkemizdeki Su Kaynaklarını Nasıl Kullanmalıyız

Su Kaynaklarını Nasıl Kullanmalıyız

Dünyadaki ve ülkemizdeki su kaynaklarını nasıl kullanmamız gerekir

Tatlı su, dünya üzerindeki yaşamın sürekliliği için en temel gereksinim Yeryüzünün %70’i suyla kaplı olmasına karşın bunun %97’si deniz suyundan, %2’si ise buzulların içerdiği sudan oluşmakta Yani,dünyadaki içilebilir su miktarı bütün bu su kaynaklarının yalnızca %1’ini oluşturuyor Bu kaynaklar dadünya nüfusunun artması, kalkınma ve yatırım kararları nedeniyle günden güne tükeniyor Sukaynaklarını çok dikkatli bir şekilde kullanmamız gerekiyor:

Evde kullanılan temizlik malzemeleri, atık sularla birlikte nehirlere karışıp su kaynaklarını kirlettiğinden, içinde fosfat bulunmayan ve suda ayrışabilen temizlik maddeleri kullanmalıyız

Dişlerimizi fırçalarken, traş olurken ya da bulaşık yıkarken musluğu açık bırakmamalıyız

Yüzde 60 daha az su tüketen yeni teknoloji klozetler kullanmalıyız

Sifon çekildiğinde suyu renklendirsin ve temizlesin diye klozetlere asılan maddeler kanalizasyona karışıp kirliliğe sebep olduğundan bunları kullanmamalıyız

Çamaşır suyu, atık maddelerin ayrılıp çözünmesini sağlayan yararlı bakterileri de öldürdüğünden çamaşır suyunu olabildiğince az kullanmalıyız

Akan tesisatlarımızı onarmalıyız

Kapı önü, balkon, teras gibi yerlerin temizliğinde hortumla su tutmak yerine süpürge kullanmalıyız

Bahçe sulamak için buharlaşmanın en az olduğu sabah veya akşam saatlerini tercih etmeliyiz

Araba yıkarken hortum kullanmamalıyız Bunun yerine kova ve süngeri tercih etmeliyiz

Daha az su tüketen duş başlıkları kullanmalıyız

Suyu kireç ve bakterilerden arındıran filtreler kullanmalıyız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com