Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
afetler, doğal, kısaca, nelerdir

Kısaca Doğal Afetler Nelerdir

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kısaca Doğal Afetler Nelerdir

Doğal Afet Neye Denir
Doğal Afetlerin Özellikleri Nelerdir
Doğal Afetler Nelerdir Kısaca

Doğal afetin tanımını kısaca şu şekidle yapabiliriz; doğal afet, oluşumu doğa olaylarına dayanan, olduğu zaman can ve mal kaybına neden olan ve insanlara ciddi zararlar veren afetlerdir

Doğal afetlerin oluşmasında, oluşan afetin meydana geldiği yerin doğal özellikleri temelinde yatar Fakat bazı afetlerin oluşmasında insanlarında katkısı vardır

Doğal Afetlerin Özellikleri ;

1- Afetin doğal olması

2- Doğal afetlerin can ve mal kayıplarına sebep olması

3 Doğal afetlerin hemen hemen hepsinin aniden oluşması

4- Başlayan doğal afetin insan gücüyle durdurulamaması gibi özellikleri vardır

Doğal afetler jeolojik afetler ve meteorolojik afetler olarak ikiye ayrılır
Jeolojik afetler ; -Jeolojik afetlerin kaynağı yer kabuğu veya yerin derinlikleridir Jeolojik afetler sınıfına depremler, kaya kayması, heyelan ve volkan gibi afetler girer

Meteorolojik Afetler ; -Meteorolojik afetler sınıfına; sel, çığ, don, fırtına, kasırga, sis, ve dolu gibi afetler girer Bu afetlere sıcaklı, yağış ve rüzgar gibi olaylar sebep olur Fakat sel ve çığ gibi afetlerin oluşmasındaki başlıca sebep oluştuğu bölgenin özelliğidir

Doğal afet Çeşitleri Nelerdir

1- Deprem

2- Sel

3- Heyelan

4- Kuraklık

5- Çığ

6- Kıtlık

7- Fırtına

8- Don olayları

9- Hortum

10- Volkan

11- Orman Yangınlar

12- Tsunami

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com