Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Yazılım & Donanım

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anakart, dfi, noktalar, püf

Dfi Anakart Püf Noktalar

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dfi Anakart Püf Noktalar

� Bios�u daha hızlı reset etmek için �jumper�ı �reset cmos�a ayarların ve psu�nuzun gücünü anakartın üstündeki ledler sönene kadar kapatıp, sonra tekrar ledler yanana kadar açın, bunu 4 veya 5 kere tekrarlayın ve cmos reset olur Bu şekilde sadece birkaç saniye sürer ama öbür türlü bir �cmos reset�i bazen 15 dakikaya kadar sürebilir

Bir xp120yi montajlarken ilk ram slotunu kullanamazsınız

eğer anakartınız düz duruyorsa ya da anakartın baş aşağı olduğu bir kasanız warsa heatsinki öbür taraftan takıp ilk ram slotunu da kullanabilirsiniz Kasa dikken bu pek iyi çalışmaz , heatpipe�lar çalışmaz Ancak corsair xl pro memory led ayarları ile genellikle uymaz, xp120 ters takılsa bile(baş aşağı da olabilir bilemiyorum artık:P)

� Sıra fsb yi clockgenle coing etmeye geldiğinde orda bazı garip hatalar oluyor, 240 veya daha az bir fsb ile boot ettiğimde, 250 mhz benim için stabil değildi ama bir kere 250 mhz ile boot ettim o stabildi ve 280 ve daha yükseğine ulaşabildim clockgeni kullanarak

� Eğer BSODs çıkarsa veya windows�a boot edemezseniz veya ide sürücüleri ile başka sorunlarınız varsaomları masterdan slave çevirin veya tam tersini yapın ve değişik ide slotlarında deneyin, bu bana daha önce delice olan veya herhangi bir nedenle bsod a neden olan bazı sürücülerin doğru çalışmasında yardımcı oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com