Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akademik, dünyanın, hizmetinde, işletim, sistemi, windows

Windows İşletim Sistemi Akademik Dünyanın Hizmetinde

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Windows İşletim Sistemi Akademik Dünyanın Hizmetinde

* Windows Akademik Dünyanın Hizmetinde : Microsoft Türkiye Windows İşletim Sistemi ni eğitim ve araştırmalarında yararlanmaları için akademisyenlerin kullanımına sunuyor Windows Akademik Programı nı (WAP) tanıtmak amacıyla, İzmir de 17â?"18 Eylül de düzenlenen çalıştayın ardından, 19 Eylül de de İstanbul da bir seminer verilecek WAP programını ilk ağızdan dinleme ve yakından tanıma fırsatının sağlanacağı çalışmalara, üniversitelerden araştırmacı ve akademisyenler katılacak Bu çalışmalar, Microsoft un ABD deki merkezinden WAP Program Müdürü Arkady Retik ve işletim sistemi çekirdeği mimarı Dave Probert tarafından gerçekleştirilecek WAP ın getirdiği imkanlar İşletim Sistemleri üzerine eğitim ve araştırmayı destekliyor
Windows Türkiye - WAP

WAP programının bütün dünyada üniversitelerde verilen İşletim Sistemi dersleri ve projeleri için geliştirildiğini kaydeden Microsoft Türkiye Akademik Programlar Müdürü Eminay Yurtseven şöyle konuştu: WAP programı, ülkemizde düzey bilişim eğitimi ve araştırmacılığına yapacağı katkılardan ötürü değerlendirilmesi gereken bir olanaktır Üniversitelerimizin özellikle işletim sistemi derslerine ve araştırmalarına küresel düzeyde bilgi ve deneyim getirecek olan WAP programına katılmak, uygulamaya koymak ve katkıda bulunmak da son derece kolay ve geliştiricidir Microsoft un işletim sistemi kaynak kodlarını paylaşıma açtığı programın üniversitelerimizin bilişimle ilgili eğitim veren bölümlerinde ilgiyle karşılanacağına inanıyoruz

Windows - WAP eğitimi ve araştırmayı destekliyor

WAP ın getirdiği imkanlar İşletim Sistemleri üzerine eğitim ve araştırmayı destekliyor WAP, 3 bileşenden oluşuyor Windows İşletim Sistemi Müfredat Kaynak Kitinde eğitim müfredatları, örnekler, sınav ve ödevler yer alıyor İkinci bileşen, Windows Araştırma Çekirdeğinde, Windows XP x64/Server 2003 SP1 çekirdek kaynak kodu, Windows un eğitim ve araştırma amaçlı deneysel versiyonlarını kolaylaştıran bir paket içinde sunuluyor WAP ın üçüncü bileşeni olan ProjectOZ ise işletim sistemlerinin ilkeleriyle ilgili proje çalışmaları yapılmasını kolaylaştıran bir ortam sağlıyor

WAP programının üç temel hedefi

NT üzerine temellenmiş örnek olayları müfredata dahil ederek İşletim Sistemi eğitiminin çeşitliliğini artırmak,

İşletim Sistemi derslerinin öğretilmesinde Windows platformunun kullanılmasını mümkün kılmak,

Öğrencilerin İşletim Sistemi derslerine ilgisini artırmak

WAP - Akademisyenlere tanıtım

Doç Dr Ahmet Koltuksuz yönetiminde Türkiye de Windows Akademik Programı ndan ilk yararlanan üniversite olan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü nün ev sahipliğinde 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan çalıştaya, bölgedeki üniversitelerden İşletim Sistemi dersi veren öğretim üyeleri ve araştırma görevldavet edilecek 19 Eylül de İstanbul da verilecek seminere de yine konuyla ilgili öğretim üyeleri davet edilecek Seminerde, WAP Program Müdürü Arkady Retik ve ekibi WAP üzerine detaylı bilgiler paylaşacak

Windows Türkiye - Portal

WAP programının bir özelliği de, akademik dünyaya yönelik diğer eğitim çalışmalarında olduğu gibi, üniversitelerce yapılan çalışmaların yine tüm dünyadan akademisyenlere açık bir portal üzerinden paylaşılmasına olanak sağlaması Faculty Connection adı verilen portalde örnek müfredatlar ve bilgiler paylaşılıyor WAP programının Türkiye de de yaygınlaşması için Türk akademisyenlerin portale üye olabileceği ifade edildi WAP sayesinde geliştirilecek İşletim Sistemi derslerinin ülkemizin ihtiyaç duyduğu Gömülü Programlama alanında kalifiye eleman yetişmesine çok önemli katkıları olacağı belirtiliyor

Kaynak: letsgodigitalorg

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com