|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
2perde, 45nmde, çekirdekli, çift, duyurdu, e8000, intel, işlemcilerini, mobil, penryn, serisi |
![]() |
45Nm'de 2.Perde; İntel Çift Çekirdekli E8000 Serisi Ve Mobil Penryn İşlemcilerini Duyurdu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 45Nm'de 2.Perde; İntel Çift Çekirdekli E8000 Serisi Ve Mobil Penryn İşlemcilerini Duyurdu12 Kasım 2007 tarihinde endüstrinin 45nm üretim teknolojisine sahip x86 tabanlı ilk işlemcilerini duyuran Intel'in anons ettiği 16 işlemcinin 15'ini kurumsal pazar ve müşteriler için hazırlanan Xenon 5xxx serisi, birini ise yüksek performans meraklısı ve bütçesi elveren kullanıcılara yönelik olarak pazara sunulan Core 2 Extreme QX9650 modeli oluşturuyordu ![]() ![]() ![]() Intel'in 2008 yılının ilk çeyreği içerisinde duyuracağı 45nm üretim teknolojisini esas alan işlemcilerin detaylarına Donanım Haber okuları açıkçası pek yabancı değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Intel'in masaüstü kullanıcılar için hazırladığı 45nm üretim teknolojisine sahip Wolfadale kod adlı 4 yeni çift çekirdekli işlemcinin tamamı üzerinde 6MB L2 bellek yer alıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Intel'in 45nm üretim teknolojisi ile birlikte attığı en önemli hamlelerden biri de kuşkusuz seviye 2 tampon bellek miktarını ciddi şekilde arttırması gösterilebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca yapılan duyuru da Intel'in performans meraklıları ve Skulltrail sevdalıları tarafında merakla beklenen QX9770 ve QX9775 işlemcilerine ait herhangi bir bilgi yer almıyor ![]() ![]() ![]() ![]() [b] Kaynak: Donanımhaber |
![]() |
![]() |
|