Neden Msi P35 Platinium Alinmaz |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Neden Msi P35 Platinium Alinmazbugün bu konu hakkında 4 gündür internet aleminde ne kadar bilgi varsa topladım en sonunda çıkardığım sonuç ellerinde MSI P35 PLATİNİUM olan arkadaş varsa ve sorunsuz kullandıklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar sebeplerine gelince Öncelikle msı p35 platinium 8600gt sonic e2160 ve şimdilik idare etsin dileğiyle veritech ddr2 sistemim elime cuma günü geçti ve aynı gün sitemi kurdum Kurulum konusunda bir sıkıntı olmadı sitemin hiç bir şeyine ellemeden taze taze benchmark testide yaptım sorun yoktu Sıcaklığın değişikliğini görmek istediğim için kart üzerinde jaklara hiç ellemeden frekansı 200 den 220ye çektim ram çarpanlarına hiç elimi sürmedim sonuçta ne olacaktıkı ram ler kaldırmassa sistemi resetler ayarları default yapar başa dönerdim sistem kitlendi Windows ekranı gelmedi ayarları başa aldım resetledim görüntü yok sistemin tamamını söküp resetledim yine aynı gri ekrana düşüyor bir arkadaştan ddr2 667 ram buldum yine aynı marka bununla denedim yine açmadı yinr ddr2 667 kigston ramlerle denedim yok Ram timinglerini değiştirmek için jakları 333 pozisyonuna getirdim ram timinglerini 5 5 5 15 olarak değiştirdim yine aynı neyi denediysem olmadıforumda yazan her şeyi denedim Sonunda Sorunun ne olduğunu çözdüm ICH9 KÖPRÜSÜ UÇMUŞ Bilgisayarcı bir arkadaşım aynı anakarttan bir haftada bu hata yüzünden 3 tane gönderdim dedi Eğer IDE harddisk ile denenirse sitem açılıyor ICH9 da ya gerçek anlamıyla bir sorun var yada bu anakartta bu konu gerçekten büyük bir sorun Anakartı paketledim aldığım Gigatek Firmasına yarın geri göndereceğim Ayrıca Şu kendini resetleme olayıda gerçekten büyük bir problem ve çözümü yok bu anakart değil 150 doları 50 doları bile haketmiyor sadece 2 güzel şeyi var soğutucu ve üzerindeki ledler bunlar için alacaksanız alın eğer değiştirirlerse p35c ds3r alacağım yerine |
|