![]() |
Yöresel Yemek Tarifleri - Yüzük Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yöresel Yemek Tarifleri - Yüzük ÇorbasıYöresel Yemek Tarifleri - Yüzük çorbası YÜZÜK ÇORBASI Malzemesi : 1 kg kadar un Yeterince su ve tuz Nohut ve ekşi İç harcı için : Yarım kg kuru soğan 250 gr kıyma Yarım demet maydanoz Yeterince tuz ve karabiber Sosu için : 1 su bardağı yağ Yarım yemek kaşığı salça 4-5 diş sarımsak Bir miktar kuru nane Yapılışı : 1 kg un kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır ![]() İç harcı : Yarım kilo kuru soğan ince ince kıyılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu : 1 su bardağı yağ yakılarak içerisine sakça sarımsak ve kuru nane eklenir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|