![]() |
Yöresel Yemek Tarifleri - Kayseri Mantısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yöresel Yemek Tarifleri - Kayseri MantısıYöresel yemek tarifleri - Kayseri Mantısı Kayseri Mantısı Kayseri Mantısı KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 55 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 3 su bardağı un 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve fincanı su İç malzeme için: 200 gr kıyma 1 soğan Tuz, karabiber Üzeri için: 30 gr tereyağı 1 çorba kaşığı salça Toz kırmızı biber, tuz, nane 5 diş sarımsak 2 su bardağı yoğurt Hazırlanışı: * Unu hamur yoğurma kabına eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Hamurları un serpilmiş tezgahın üzerine alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Sekiz bardak suyu tencereye alıp kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Sarımsakları soyup ezin ![]() ![]() ![]() ![]() AKLINIZDA BULUNSUN: MANTILARI DERİN DONDURUCUDA SAKLAMAK İSTERSENİZ FIRINDA 10 DAKİKA KADAR KIZARTIP SOĞUTTUKTAN SONRA BUZDOLABI POŞETLERİNE AKTARIN ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|