İspanakli Ekşili Köfte(Malatya) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanakli Ekşili Köfte(Malatya)ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE(Malatya) Ispanaklı köfte Malatya yöresine ait enfes yemeklerden biridir Zaten malatya’nın en çok köfteleri meşhurdur Kayısı,ayva,kiraz gibi bir çok meyve ağacının yapraklarından köfteli sarmalar yapılıp yemeği pişirilmektedir Hele o kiraz yaprağı köftesi yok mu,o kadar lezzetli olur ki tadına doyum olmaz Ispanaklı köfte bunlardan sadece biri Zamanla diğer köfte çeşitlerini de paylaşırım inşaallah…![]() MALZEMELER (köfte için) 2 su bardağı köftelik bulgur(ince) 1 5 su bardağı su (ıslatmak için)5 yemek kaşığı un 1 bardaktan bir parmak eksik su (yoğururken kullanılacak) 1 5 tatlı kaşığı tuz— Yarım kg ıspanak1 çay bardağı siyah veya yeşil mercimek 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı erik ekşisi veya biraz sumak zeytinyağı YAPILIŞI
|
|
|
|