Yöresel Yemek Tarifleri - Karaçuval Helvası |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yöresel Yemek Tarifleri - Karaçuval HelvasıYöresel yemek tarifleri - Karaçuval Helvası Karaçuval Helvası (Çorum) 15 su bardağı un 250 gr margarin 1 çay bardağı pekmez 1 çay bardağı su 1 çorba kaşığı leblebi tozu 1 Unu geniş bir tavaya alın Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte unun rengi değişinceye kadar kavurun Margarini ekleyip una yedirerek kavurmaya devam edin 2 Pekmezle suyu karıştırın Kavrulmakta olan una azar azar ekleyin Hızlıca karıştırın Helva kıvamını alınca ateşten alıp ılınmaya bırakın 3 Helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top şeklinde yuvarlayın Servis tabağına dizip soğumaya bırakın Üzerine leblebi tozu serpip servis yapın |
|