Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ağızlı, hatay, kadayıf, tarifleri, yemek, yöresel

Yöresel Yemek Tarifleri - Ağızlı Kadayıf (Hatay)

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemek Tarifleri - Ağızlı Kadayıf (Hatay)






Yöresel yemek tarifleri - Ağızlı Kadayıf (Hatay)
Ağızlı Kadayıf (Hatay)


Kullanılacak Malzemeler

3 su bardağı şeker

300gr tereyağ

Ağız lor

500 gr kadayıf

2 çorba kaşığı limon suyu


Hazırlanma Şekli

Yöremin ağızlı kadayıfı: Ağız hayvanın yavrulamasından hemen sonra sağılan ve kesilen temiz sütünün kaynatılıp koyulaşmasıyla elde edilen lordur Kadayıf tereyağı ile ovulur Tepsiye yayılır sıkıca bastırılır Ağız üzerine yayılır Onun üzerine tekrar kadayıf yayılır Çok sıkı bastırılır Üzerine parça parça tereyağı atılır Kömür ateşinde döndüre döndüre pişirilir Ters çevrilir Öbür yüzüde pişirilir Ilık olarak şerbeti dökülür


ŞERBETİ: Üç su bardağı şekerle iki su bardağı su kaynatınp ineceğine yakın limon suyu koyun 5-8 dakika daha kaynatıp ılıtın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.