![]() |
Hatay,A Özgü Humus Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hatay,A Özgü Humus TarifiHatay,a özgü humus tarifi Hatay,a özgü humus tarifi ![]() 1 su bardağı nohut 3 diş sarımsak Yarım çay bardağı tahin 1 limonun suyu 1 yemek kaşığı zeytin yağ 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz Hazırlanışı ![]() Nohutları humus yapmadan bir gece önceden ılık suda bekletin ![]() Humus yapacağınız zaman nohutları süzün ![]() Tencereye nohutları alıp ![]() ![]() Nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() Haşlama suyunu saklayabileceğiniz şekilde nohutları süzün ![]() Nohutlar ılındıktan sonra robottan geçirip ![]() ![]() Kâsede tahin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Robottaki nohut püresine ekleyip karıştırın ![]() Humusu servis tabağına alın ![]() Üzerinde maydanoz serpin ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|