Yöresel Yemek Tarifleri - Düzce Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yöresel Yemek Tarifleri - Düzce KöftesiYöresel yemek tarifleri - Düzce Köftesi Düzce Köftesi Malzemeler: Yarım kilogram kıyma 1 çay bardağı mısır unu 1 adet yumurta 1 adet kuru soğan I tatlı kaşığı tereyağı 1 su bardağı sıvıyağ tuz yenibahar kimyon ve karabiber Püre için malzeme: 5 adet orta büyüklükte patates 2 çorba kaşığı zeytinyağı çeyrek limonun suyu muskat ve yeterince tuz![]() Hazırlanışı: Püreyi önceden hazırlayın Bunun için patatesleri yıkayarak haşlayın kabuklarını soyarak rendeleyin Zeytinyağı limon suyu tuz ve nıuskatı ilave ederek ezin Pürüzsüz kıvama getirin Kaşıkla şekil vererek servis tabağına yerleştirin Köfteler için kıymaya yumurta mısır unu rendelenmiş soğan yenibahar karabiber kimyon tuz ve tereyağını ilave ederek yoğurun Köfte harcım özlü bir hamur olana dek yoğurmaya devam edin Yuvarlak ve yassı köfteler ha zırlayın Tavada sıvıyağı kızdırıp köfteleri arka h önlü kızartın Kızarmış köfteleri tabağa yer leştirin Püreyle birlikte servis yapın
|
|
|
|