|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
değerli, ihtiyacım, kardeşlertavsiyelerinize |
![]() |
Değerli Kardeşler...Tavsiyelerinize İhtiyacım Var |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Değerli Kardeşler...Tavsiyelerinize İhtiyacım VarDeğerli kardeşler ![]() ![]() ![]() Değerli Mümineler; Ben Elhamdülillah Müslüman bir bayan olarak,1 ay önce 5 vakit namaza başlamış Yüce Rabbimizin bize emrettiği tüm yüce dinimizin kurallarını yeni öğrenmeye başlamış biriyim ![]() ![]() Yüce Allahım'a hamdolsunki,bana bunu genç yaşımda nasip ettiiği için ![]() ![]() Tabiki temennim Yüce dinimizin emrettiği şekilde dinimi yaşamak ve kurallarını uygulamak ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnız yaşadığım bir sıkıntı var(eminim benim gibi birçoğunuz bu yollardan geçmiştir bana güzel tavsiyelerde bulunacaklardır)ailemde maalsef başı örtülü hanım yok (yaşı ilerlemiş anneannem ve babaannem hariç) ve dahada kötüsü çevremde (buna ailemde dahil) dinimizin gereği Yüce Rabbimizin emri olduğunu bilmelerine rağmen (belkide bilmemelerinden yada işlerine gelemdiklerinden) tamamen karşılar ![]() ![]() ![]() ![]() Bense,dinimizin bize öğrettiği şekilde "Anne babaya öf bile demeyiniz" sözünden yola çıkarak elimden geldiği kadar yumuşak davranmaya çalışıyor fakat biryandanda örtünemediğim her günümü kendimi günah sayıyorum :( Yüce ALLAHIM bilir kalbimi ya çok istiyorm örtünmeyi ![]() ![]() bende hayır namaz kılıyorum rahatsız oluyorum giymek istiyorum diyerek reddediyorum tabi ozaman mücadelemiz başlıyor Allaha her namazda herzaman her cuma dua ediyorum bunun bir son bulması ve bana saygı göstermeleri için ben onları zorlamıyorumki sizde benle örtünün diye ![]() ![]() İçimden inanıyıorumki o gün gelecek Allahın izniyle inşallah kabul ettikleri anlayış gösterdikleri ![]() ![]() ![]() ![]() Ama YÜCE ALLAH bilir çok üzüyor beni bu durum ne yapmam gerekiyor onlara karşı nasılbir tavır izlemem gerekiyor ne olur yardımcı olun ALLAHa emanet olun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Değerli Kardeşler...Tavsiyelerinize İhtiyacım Varöncelikle Allah yar ve yardimcin olsun, sabir versin ![]() bak bacim Rabbim cevap veriyor "Eğer onlar (ebeveyn) sence ilimde (yeni) olmadık herhangi bir şeyi bana eş tutman üzerinde seni zorlarlarsa kendilerine itaat etme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İtaat etmek ayrıdır, isyan etmek ayrıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalpleri çeviren Allahtır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Değerli Kardeşler...Tavsiyelerinize İhtiyacım VarAllah razı olsun sevgili kardeş ![]() ![]() YÜCE RABBİMİZİN ayetinden yola çıkarak ; Ana babalarımızı kazanmak adına onlara hürmette saygısa kusur etmeyeceğiz fakat örtünme şunu giy bunu giy gibi emirlerinede asla müsaade etmeyeceğiz ![]() ![]() doğru olanın bu olmadığını anlatmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz ![]() ![]() ta ki şu anda evde yaşamış olduğumuz huzursuzluk bir son bulana kadar ![]() ![]() çünkü ben bunu hep yapıyorum ama anlamıyorlar maalasef ![]() ![]() Yüce Rabbim bilir inşallah o gün gelecek ![]() ![]() ![]() ![]() şu anda başka ne yapabilirim bilemiyorum: |
![]() |
![]() |
|