Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
değerli, ihtiyacım, kardeşlertavsiyelerinize

Değerli Kardeşler...Tavsiyelerinize İhtiyacım Var

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Değerli kardeşlertavsiyelerinize ihtiyacım var
Değerli Mümineler;

Ben Elhamdülillah Müslüman bir bayan olarak,1 ay önce 5 vakit namaza başlamış Yüce Rabbimizin bize emrettiği tüm yüce dinimizin kurallarını yeni öğrenmeye başlamış biriyim

Yüce Allahım'a hamdolsunki,bana bunu genç yaşımda nasip ettiiği için

Tabiki temennim Yüce dinimizin emrettiği şekilde dinimi yaşamak ve kurallarını uygulamakve bu bağlamda tahmin edeceğiniz üzere örtünmek istiyorum

Yalnız yaşadığım bir sıkıntı var(eminim benim gibi birçoğunuz bu yollardan geçmiştir bana güzel tavsiyelerde bulunacaklardır)ailemde maalsef başı örtülü hanım yok (yaşı ilerlemiş anneannem ve babaannem hariç)

ve dahada kötüsü çevremde (buna ailemde dahil) dinimizin gereği Yüce Rabbimizin emri olduğunu bilmelerine rağmen (belkide bilmemelerinden yada işlerine gelemdiklerinden) tamamen karşılaronlara göre KURAN'da başörtüsüyle ilgili ayet yok tefsirciler yanlış yorumluyor yada yanlış çeviriyorlar

Bense,dinimizin bize öğrettiği şekilde "Anne babaya öf bile demeyiniz" sözünden yola çıkarak elimden geldiği kadar yumuşak davranmaya çalışıyor fakat biryandanda örtünemediğim her günümü kendimi günah sayıyorum :(

Yüce ALLAHIM bilir kalbimi ya çok istiyorm örtünmeyiailemse ben bunu istedikçe yarım kollu yazlık tişort veriyor bunu giy hava çok sıcak diyerek

bende hayır namaz kılıyorum rahatsız oluyorum giymek istiyorum diyerek reddediyorum tabi ozaman mücadelemiz başlıyor

Allaha her namazda herzaman her cuma dua ediyorum bunun bir son bulması ve bana saygı göstermeleri için ben onları zorlamıyorumki sizde benle örtünün diye

İçimden inanıyıorumki o gün gelecek Allahın izniyle inşallah kabul ettikleri anlayış gösterdiklerisabırlı olmaya çalışıyorum peygamber efendimiz bile putları bir günde kırmamış KABede diyerek

Ama YÜCE ALLAH bilir çok üzüyor beni bu durum ne yapmam gerekiyor onlara karşı nasılbir tavır izlemem gerekiyor

ne olur yardımcı olun

ALLAHa emanet olun

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

öncelikle Allah yar ve yardimcin olsun, sabir versin
bak bacim Rabbim cevap veriyor

"Eğer onlar (ebeveyn) sence ilimde (yeni) olmadık herhangi bir şeyi bana eş tutman üzerinde seni zorlarlarsa kendilerine itaat etme Onlarla dünyada iyi geçin Bana dönenlerin yoluna uy" (Lukman sûresi, 15 ayet)

İtaat etmek ayrıdır, isyan etmek ayrıdır Allah-u Teâlaya isyan olmadıkça anne-babaya mutlak itaat emredilmiştir O halde Allahın emrine aykırı olmayan her isteklerini yerine getirmek gerekir Allahın emirlerine aykırı olan isteklerine ise uyulmaz Ame isyan da edilmez Bu istrekleri yerine getirilmez ve sessiz kalınır Hürmet ve saygı devam eder

Kalpleri çeviren Allahtır Ona iltica etmek gerekir Çocukların anne babalarına gösterdikleri bu sevgi, saygı ve hürmet onların kalplerinin yumuşamasına neden olabilir Hedef ve gaye onları kazanmak olmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Allah razı olsun sevgili kardeş

YÜCE RABBİMİZİN ayetinden yola çıkarak ;

Ana babalarımızı kazanmak adına onlara hürmette saygısa kusur etmeyeceğiz fakat örtünme şunu giy bunu giy gibi emirlerinede asla müsaade etmeyeceğiz

doğru olanın bu olmadığını anlatmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz

ta ki şu anda evde yaşamış olduğumuz huzursuzluk bir son bulana kadar

çünkü ben bunu hep yapıyorum ama anlamıyorlar maalasef(

Yüce Rabbim bilir inşallah o gün gelecekbenianlayacakları saygı gösterecekleri

şu anda başka ne yapabilirim bilemiyorum:

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com