Yemek Tarifleri Baharatlı Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri Baharatlı TavukYemek tarifleri Baharatlı Tavuk BaharatlıTavuk (4 kişilik) Malzemeler4 adet tavuk göğsü 1 dal fesleğen 1 dal adaçayı 1 çorba kaşığı beyazbiber 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber Sıvı yağ (kızartmak için] Sosu İçin: 1 adet dolmalık kırmızı biber 1 adet kırmızı soğan 1/2 salatalık 1 adet avokado 1 limonun suyu 1 tatlı kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz, karabiber Yemeğin Tarifi Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın![]() Tavuk göğüslerinin üzerine bıçakla derin kesikler yapın Üzerlerini yağlayıp baharatlı otlu karışıma bulayın 15 dakika bekletin Tavukların iki tarafını kızdırılmış sıvıyağda kızartın![]() Sosu için, küp şeklinde doğranmış biberi, ince kıyılmış soğanı ve küp şeklinde doğranmış salatalığı bir kaseye koyup karıştırın ![]() Avokadoyu soyup, çekirdeğini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın Kararmaması için üzerlerine limon suyu gezdirip, sebze karışımına ekleyin Sirke, şeker , tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın![]() Sosu servis tabağına alın, üzerine kızarmış tavukları koyarak servis yapın
|
|
|
|