![]() |
Yemek Tarifleri /Tatlı Tarifleri /Ev Yapımı Lokum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri /Tatlı Tarifleri /Ev Yapımı Lokumyemek tarifleri /tatlı tarifleri /Ev Yapımı Lokum Ev Yapımı Lokum Türk Mutfağı’nın klasikleşen tatlılarından lokumu evde yapmayı denemiş miydiniz? Hindistan ceviziyle kaplanmış ev yapımı lokum tarifi MSN Kadın’da! ![]() Ev Yapımı Lokum Malzemeler, 1 litre süt 2 su bardağı un 1,5 su bardağı toz şeker 75 gram margarin 1 yemek kaşığı nişasta 2 paket vanilya 3 su bardağı Hindistan cevizi 1 kase fındık içi Hazırlanışı, Orta boy tencereye; un, toz şeker, süt ve nişastayı alın ![]() Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın ![]() Tencereye ocağa alıp orta dereceli ateşte karıştırarak pişirin ![]() Kıvamı koyulaştıktan sonra 5 dakika kaynatın ![]() Tencereyi ocaktan indirin ![]() Margarin ve vanilyayı ilave edip margarin eriyene kadar karıştırın ![]() Büyük bir fırın tepsisinin tabanını Hindistan ceviziyle kaplayın ![]() Hazırladığınız muhallebiyi Hindistan cevizinin üzerine yayın ![]() Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 4-5 saat bekletin ![]() Sürenin sonunda muhallebiyi dolaptan çıkarın ![]() Muhallebiyi 5x5 cm ölçüsünde kareler bölün ![]() Her bir karenin ortasına fındık koyup sarın ![]() Tüm muhallebi bitene kadar aynı işlemi yapın ![]() Servis tabağına alıp her bir lokumun üstüne fındık yerleştirin ![]() Bekletmeden servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|