Yemek Tarifi Gelin Bohçası |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifi Gelin BohçasıYemek tarifi Gelin Bohçası GelinBohçası (10 Kişilik) Malzemeler 1 Kg Baklavalık Un 3 Adet Yumurta 1/2 Çorba Kaşığı Tuz 2 Su Bardağı Su 1/2 Kg Nişasta 400 gr Tereyağı 2,5 Su Bardağı Antepfıstığı Kaymak Şerbeti İçin: 1 Kg Şeker 35 Su Bardağı Su Yemeğin Tarifi Geniş bir kaba unu eleyinÜzerine yumurtaları kırınTuzu ve suyu ekleyinSert bir hamur olana dek yoğurunÜzerine nemli bir bez örterek,20 dk bekletin Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölünÜzerine nişasta serpinHamurları yassı hale getirinBir zemin üzerinde oklava ile çok ince açınYufkaların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin Açtığınız 12 yufkanın dördünün düz bir zemine,aralarına eritilmiş tereyağı sürerek,üst üste dizin8 cm çapında kareler kesinKarelere bir çay kaşığı dolusu kaymak ve yarım tatlı kaşığı dolusu dövülmüş fıstık koyunKarenin dört ucunu üstte birleştirerek,sıkıştırınYağlanmış tepsiye dizin Eritmiş olduğunuz tereyağını tepsiye dökünFazla yağı eğerek boşaltınOrta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatınŞurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşin üzerinden alınFırından çıkardığınız tatlının üzerine sıcak sıcak dökünŞerbetini çektikten sonra servis yapın |
|