![]() |
Ramazan Tatlısı Sarma Kadayıf |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Tatlısı Sarma KadayıfRamazan Tatlısı Sarma Kadayıf SARMA KADAYIF ![]() MALZEMELER: DIŞ HAMURU İÇİN: 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt 1 yumurta 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı sirke 1 paket kabartmatozu alabildiği kadar un DİĞER MALZEMELER: 300 gr kadayıf bolca iri çekilmiş ceviz içi ( miktarı size kalmış) 250 gr tereyağ 1 küçük çay bardağı sıvıyağ ŞERBETİ İÇİN: 5 bardak şeker 5 bardak su yarım limon ![]() Önce şerbetimizi kaynatalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra rulo şeklinde sarıp iki parmak enliliğinde kesiyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İster fıstıkla süsleyip servis yapın,ister kaymakla,ister dondurma ile ama kesinlikle yapın yani ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|