![]() |
Çikolatalı Puding Tarifi Resimli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Puding Tarifi ResimliÇikolatalı Puding Tarifi Resimli Resimli Çikolatalı Puding Tarifi, Çikolatalı Puding Yapımı, Çikolatalı Puding Tarifleri Çikolatalı Puding Tarifi Resimli ![]() Malzemeler: 3 Su bardağı süt 1 Su bardağından 2 parmak eksi(150 gr) 80 gr pandispanya 10 Çay kaşığı kakao 3 Adet yumurta 3 Adet yumurtanın sarısı Kabı Yağlamak için: Yarım çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı tozşeker Çikolatalı sos için: 1 su bardağı süt 2 ![]() 2 Adet yumurtanın sarısı 5 Çorba kaşığı tozşeker 3 Çorba kaşığı kakao Hazırlanışı: Puding kalıbını margarinle yağlayın ![]() Kalıbın dibine ve kenarlarına bir çorba kaşığı tozşeker serpin ![]() 80 gr pandispanyayı 2 cm lik küpler halinde kesin ![]() Yağlanmış ve şekerlenmiş kalıba pandispanya parçalarını döşeyin ![]() Ayrı bir kapta 3 adet yumurta,3 adet yumurta sarısı ve tozşekeri 5 dakika elle çırpın ![]() 3 Su bardağı kaynar sütü sürekli karıştırarak,ekleyin ![]() 10 çay kaşığı dolusu kakaoyu ilave edin ![]() Sütlü ve kakaolu karışımı orta ısılı ateşin üzerine oturtun ![]() Çorba kıvamında bir koyuluğa gelene dek pişirin ![]() Karışımı puding kalıbının içine dizdiğiniz pandispanyaların üzerine dökün ![]() Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsinin içine oturtun ![]() Yüksek ısılı fırında 1 saat pişirin ![]() Fırından çıkardıktan sonra soğuyana dek bekleyin ![]() Bir bıçak yardımıyla puding kabından sıyırın ![]() Servis tabağına ters yüz ederek,aktarın ![]() Sos için 1 su bardağı sütü,2 ![]() ![]() Tencereye aktarın ![]() Süt ılınmaya başlandığında 5 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin ![]() Karışım şurup kıvcamına gelmeye başladığında 3 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin ![]() Kakao,karışım ile özdeşleştiğinde tencereyi ateşin üzerinden alın ve ılıtın ![]() Ilık pudingin üzerine sosu dökün ![]() Dilerseniz üzerine rendelenmiş sütsüz çikolata serperek servis yapın ![]() Basit Ev Yapımı Çikolatalı Puding Tarifi ![]() Çikolatalı Puding için Malzemeler: 3 Su bardağı süt 1 Su bardağından 2 parmak eksi(150 gr) 80 gr pandispanya 10 Çay kaşığı kakao 3 Adet yumurta 3 Adet yumurtanın sarısı Kabı Yağlamak için: Yarım çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı tozşeker Çikolatalı Puding ‘in Çikolatalı sosu için: 1 su bardağı süt 2 ![]() 2 Adet yumurtanın sarısı 5 Çorba kaşığı tozşeker 3 Çorba kaşığı kakao Çikolatalı puding Hazırlanışı: Puding kalıbını margarinle yağlayın ![]() Kalıbın dibine ve kenarlarına bir çorba kaşığı tozşeker serpin ![]() 80 gr pandispanyayı 2 cm lik küpler halinde kesin ![]() Yağlanmış ve şekerlenmiş kalıba pandispanya parçalarını döşeyin ![]() Ayrı bir kapta 3 adet yumurta,3 adet yumurta sarısı ve tozşekeri 5 dakika elle çırpın ![]() 3 Su bardağı kaynar sütü sürekli karıştırarak,ekleyin ![]() 10 çay kaşığı dolusu kakaoyu ilave edin ![]() Sütlü ve kakaolu karışımı orta ısılı ateşin üzerine oturtun ![]() Çorba kıvamında bir koyuluğa gelene dek pişirin ![]() Karışımı puding kalıbının içine dizdiğiniz pandispanyaların üzerine dökün ![]() Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsinin içine oturtun ![]() Yüksek ısılı fırında 1 saat pişirin ![]() Fırından çıkardıktan sonra soğuyana dek bekleyin ![]() Bir bıçak yardımıyla puding kabından sıyırın ![]() Servis tabağına ters yüz ederek,aktarın ![]() Sos için 1 su bardağı sütü,2 ![]() ![]() Tencereye aktarın ![]() Süt ılınmaya başlandığında 5 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin ![]() Karışım şurup kıvcamına gelmeye başladığında 3 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin ![]() Kakao,karışım ile özdeşleştiğinde tencereyi ateşin üzerinden alın ve ılıtın ![]() Ilık pudingin üzerine sosu dökün ![]() Dilerseniz üzerine rendelenmiş sütsüz çikolata serperek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|