Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
portakallı, revani, tarifi, yapılışı

Portakallı Revani Tarifi Yapılışı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Revani Tarifi Yapılışı






Portakallı Revani Tarifi Yapılışı
Portakallı Revani Tarifi
Portakallı Revani Yapılışı
Portakallı Revani

Portakallı Revani Tarifi Yapılışı

Malzemeler:

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Üzeri için:

Carte dOr Classic Kaymaklı
1 adet portakal

Yapılışı:

Yumurta ile şekeri iyice krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın Yoğurdu, unu, irmiği, sıvı yağı, rendelediğiniz portakal kabuğunu ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırmaya devam edin Kek hamurundan daha ince kıvamda bir hamurunuz olacak Çok az yağladığınız kabınıza hamurunuzu boşaltıp 160 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirin Kürdan testinden geçirdikten sonra fırından çıkardığınız sıcak revaninin üzerine ılık şerbetinizi dökün Mümkünse bir gün bekletirseniz tatlınız tam kıvamını bulmuş olacaktır
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.