![]() |
Sebze Yemekleri - Karnabahar Kızartması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Yemekleri - Karnabahar KızartmasıSebze Yemekleri - Karnabahar Kızartması Karnabahar Kızartması Kış mevsiminin en besleyici sebzelerinden karnabaharın kızartmasını denemiş miydiniz? Akşam yemeklerinde ara sıcak ya da ana yemeğin yanında garnitür olarak sunabileceğiniz karnabahar kızartması tarifi… ![]() Karnabahar Kızartması Malzemeler, 1 adet küçük boy karnabahar 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ 1 adet limonun suyu Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı, Tencereye limon suyu, tuz ve suyu alıp kaynatın ![]() Karnabaharı bıçakla küçük parçalara bölün ![]() Tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() Haşlanan karnabaharları süzüp ılınması için bekletin ![]() Kâsede yoğurt, yumurta ve unu özleşinceye kadar karıştırın ![]() Karnabaharları yoğurtlu karışıma batırın ![]() Kızgın yağda iki tarafını da kızartın ![]() Afiyet olsun Not: Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|