|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dere, dolması, etli, hazırlanışı, otlu, soğan |
![]() |
Dere Otlu Etli Soğan Dolması Ve Hazırlanışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dere Otlu Etli Soğan Dolması Ve HazırlanışıDere otlu etli soğan dolması ve hazırlanışı soğan dolması tarifi etli soğan dolması soğan sevenler için dolma tarifi ![]() ETLİ SOĞAN DOLMASI Malzemeler 6 büyük boy Soğan 1/4 su bardağı Su 1/2 tatlı kasığı Tuz 1/3 su bardağı Pirinç 1 demet Maydanoz 1/4 demet Dereotu 250 gr Kıyma (orta yağlı) 1/2 tatlı kaşığı Kara biber 1 adet Yumurta 50 gram margarin Yapılışı Soğanları bas kısımlarını kes, soy, yıka ![]() ![]() ![]() Soğanların içlerini orta kısımlarından parmakla iterek parçalamadan, kenar kalınlığı 2-3 kat kalacak şekilde boşalt ![]() Pirinci yıka, süz ![]() ![]() ![]() Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, karabiber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştır ![]() ![]() ![]() Pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir ![]() Yumurtayı ayrı bir kapta limon suyu ile iyice çırp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun… ![]() |
![]() |
![]() |
|