Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
brokoli, sarimsakli, yogurtlu

Sarimsakli Yogurtlu Brokoli

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

)

naber nasilsiniz Arkadaslar? Ay bir gün Bloglari gezmeyim, hemennn sizleri özlüyorum, inanirmisiniz )

Brokoli Salatasi yapmisdim, tarifinide vereyim dedim hihi ) Brokoli hem saglikli, hemde cok lezzetli Esim evlenmeden önce hic yemezdi, sevmezdi Evleni simdi 10 ay oldu ve 10 aydir Brokoli yiyor yani demek istedigim alistirdim hehe )

Sarimsakli Yogurtlu Brokoli hem cok basit ve cok kolay yapilan bir Salata yada Meze Misafir gelince her zaman Yesil Salatanin yanina yakisan bir Salata )

Hemencik nasil yaptigimi bir anlatayim )

Malzemeler:

2 demet Brokoli
700 gr Yogurt
5 Dis Sarimsak
Tuz
Maydonoz

Yapilisi:

Bir Tencereye su ekledim ve ocagin üzerine koydum, kaynamasini bekledim Yandan Brokolileri ayirdim, bir süzgece ekledim ve yikadim Yikanmis Brokolileri Kaynar Suyun icine ilave ettim ve yaklasik 4-5 dakika kaynattim

Delikli kepce yardimi ile Brokolileri Tencereden aldim ve Tepsini icine ilave ettim Simdi Brokoliler sogumali, soguyana kadar Sarimsakli Yogurdu hazirladim Yogurudu bir kabin icine döktüm, sarimsaklari soydum ve ezdim, sarimsaklari ve az tuzu Yogurdun icine ilave ettim ve güzelcene karistirdim

Brokoliler sogudu, yogurdu üzerine dökün Yogurt Brokolinin her yerini kapladin Sonra ise Maydonoz ile süsledim

Afiyet Olsun Arkadaslar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com