![]() |
Reçeler Reçel Ne Kadar Ve Nasıl Kaynamalıdır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçeler Reçel Ne Kadar Ve Nasıl Kaynamalıdır?Reçeler Reçel Ne kadar ve Nasıl Kaynamalıdır? Reçel tabii naturel rengini muhafaza edebilmesi için bakır tencerede yani kalaysız içi kıpkırmızı bakır olan tencerede kaynamalı ve pişer pişmez boşaltılmalıdır ![]() ![]() En çok elmada, limonda ve frenk üzümünde bulunur ![]() Reçellerin kaynama müddetini azaltır ![]() ![]() b — Glikoz niçin kullanılır? Glikoz gösterdiğim miktarlarda konulması çok faydalıdır ![]() ![]() c — Reçel niye küflenir? Bilhassa büyük miktarlarda yapılan reçeller meyvaların su bırakması ile küflenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() d — Reçelin niçin tanesi üstte çıkar, şurubu altta kalır ? Reçeliniz hakikaten suludur veyahut sıcak sıcak kavanoza doldurmuşunuzdur ![]() ![]() ![]() e — Niçin limon tuzu kullanılır da limon suyu değil ? 1 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|