Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
incir, reçel, reçeli

Reçel İncir Reçeli

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel İncir Reçeli






Reçel İncir Reçeli



MALZEMELER
1,5 kg ham incir
1,5 kg Toz şeker
1 adet limonun suyu
1,5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
1 Soyulmuş incileri bir tencerede kaynattığınız suya atın ve 5-6 dakika haşlayın
2 Haşlanan incirleri hemen soğuk su dolu bir kaba alıp 3-4 dakika bekletin
3 Bu esnada tekrar temiz su kaynatın
4 Kaynayan suya soğuk su da bekleyen incirleri iyiyce sıkarak atın
5 3-4 dakika daha kaynattıktan sonra incirleri yine soğuk suya alın
6 Şeker ve 1,5 bardak suyu kaynatarak şurup haline getirin
7 Soğuk suda bekleyen acısı alınmış incirleri yine sıkarak şurubun içine atıp, ağır ateşte kaynatın
8 Şurup kıvam almaya başladığında limon suyunu ilave edip altını kapatın
9 Reçel sıcakken kavanozlara paylaştırıp, kapaklarını kapattıktan sonra tezgahın üzerine ters çevirerek soğutun
NOT:İsterseniz incirlerin bir kısmının içine karanfil koyarak bambaşka bir lezzet elde edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.