Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
reçeli, reçeller, turunç

Reçeller Turunç Reçeli

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçeller Turunç Reçeli






reçeller Turunç Reçeli



MALZEMELER
7-8 adet turunç
1,5 kg şeker
2 su bardağı su
1/2 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
1 Turunçlar iyice yıkandıktan sonra meyvenin kabukları soyulur
2 Kabukların içindeki beyaz bölüm iyice sıyrılır
3 Kabuklar rulo şeklinde kıvrılıp, kalın bir iğne yardımıyla ipe dizilir
4 Acısının çıkması için 3 defa su değiştirilerek haşlanır
5 Acısı çıkartılan kabukların suyu süzüldükten sonra üzeri şekerle kaplanıp bir ece dinlendirilir
6 Ertesi gün üzerine su ilave edilerek pişirilmeye başlanır
7 Şurup kıvamını almaya başlayınca limon suyu eklenip, bir taşım daha kaynatılır
8 Kavanozlara doldurulup soğumaya bırakılır
9 Servis için tabaklara alınırken ipleri çıkarılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.