|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| reçel, reçeli, tarifi, tarifleri, yapılışı, üzüm, şeftatlili |
Reçel Tarifleri - Şeftatlili Üzüm Reçeli Tarifi Ve Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçel Tarifleri - Şeftatlili Üzüm Reçeli Tarifi Ve YapılışıReçel Tarifleri - Şeftatlili Üzüm Reçeli Tarifi Ve Yapılışı Şeftatlili Üzüm Reçeli Tarifi Ve Yapılışı ![]() 1 5 kg için malzemeler:1 kg çekirdeksiz İzmir üzümü 2 adet şeftali Yarım kg tozşeker 2 çubuk tarçın 1 poşet reçelyap yapılışı Üzümleri iyice yıkayın ve taneleri salkımdan ayırın Üzüm tanelerini bir tencereye koyun Şeftalilerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve üzümlerin bulunduğu tencereye aktarın 6-7 kaşık tozşekeri reçelyapla karıştırın Karışımı meyvelerin üzerine dökün Tencereyi kısık ateş üzerine oturtun ve sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin Kaynamaya başlayınca tarçın çubuklarını ve kalan tozşekeri katın İyice karıştırıp bir müddet kaynatın Ocağı kapatın Sterilize edilmiş kavanozlara pay edin Kapağını sıkıca kapaüp, hava almamasını sağlayın
|
|
|
|