Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayının, bereketi, ramazan

Ramazan Ayının Bereketi

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ramazan Ayının Bereketi

Ramazan Ayının Bereketi
* Ayların seyyidi Ramazan ayıdır, günlerin seyyidi Cuma günüdür(1)

* Ramazan ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır(2)

* Beş vakit namazla Cuma, diğer Cumaya kadar, Ramazan ayı diğer Ramazan ayına kadar, büyük günahlardan kaçınıldığı müddetçe, küçük günahları örter(3)

* Ramazan ayı, evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden azad olma ayıdır Bu ayda her kim kölesine kolaylık gösterirse Allah Tealâ da onu mağfiret ve cehennem ateşinden azad eder(4)

* Adem oğlunun bütün amellerine karşılık verilecek sevap on mislinden, yedi yüz misline kadar katlanır Allah Teâlâ buyurur ki, Oruç müstesna! Oruç benim içindir, onun karşılığını ancak ben vereceğim Oruçlu kişi, nefsani arzularını, yemesini benim için terk eder Oruçlu kişi için iki türlü ferahlık vardır Biri iftar anındaki ferahlık, diğeri Rabbine kavuştuğu zamanki ferahlıktır Oruçlunun ağız kokusu Allah katında misk kokusundan daha hoştur(5)

1- MECMAU’Z ZEVAİD, LLL, 140

2- ET-TERĞİB VET-TERHİB, LL, 97

3- AGE II, 92

4- ZUHAYLİ, V İSLÂM FIKHI ANS C: LLL, S: 114

5- ET-TERĞİB VET-TERHİB, LL, 81

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com