![]() |
Peygamberimiz S.A.V Özel Ramazan Günleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamberimiz S.A.V Özel Ramazan GünleriPeygamberimiz s ![]() ![]() Peygamberimizin(s ![]() ![]() Rahmet ayı Ramazan Selman-ı Farisi Radiyallâhu Anh anlatıyor: Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem Şaban ayının son gününde bize okuduğu bir hutbede şöyle buyurdu: "Ey insanlar büyük ve mübarek bir ay yaklaştı gölgesi başınıza geldi ![]() Bu öyle bir aydır ki içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi vardır ![]() o mübarek ayın gündüzlerinde orucu farz gecelerinde nafile namazları meşru kıldı ![]() Bu ayda küçük büyük bir hayır yapan insan başka aylarda bir farz eda etmiş gibi sevap alır ![]() Bu ayda bir farzı yapmak başka aylarda yetmiş farz yerine geçer ![]() Bu ay için açlık ve susuzluğun taat ve ibadetin meşakkatlerine sabır ve tahammül ayıdır ![]() ![]() Bu ay yardımlaşma ayıdır bu ay mü’minlerin rızkını arttıracak aydır ![]() Bu ayda her kim oruçlu bir mü’mine iftar edecek bir şey verirse yaptığı bu iş günahlarının bağışlanmasına ve Cehennemden azat olmasına sebep olur ![]() ![]() Ashab-ı Kiramdan bazıları “Ya Resul hepimiz oruçluya iftar edecek bir şey bulup verecek durumda değiliz” dediler ![]() Bunun üzerine Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem “ bu sevabı bir tek hurma ile bir içim su ile bir yudum süt ile oruçlu mü’mine iftar ettirene de verir” buyurdular ve hutbelerine şöyle devam ettiler: Bu ayın başı rahmet ortası mağfiret sonu da Cehennemden kurtuluştur ![]() Bu ayda her kim kölesinin (işçi ve hizmetçisinin) işini hafifletirse onu affeder ve Cehennemden uzak tutar ![]() Bunun için bu ayda şu söyleyeceğim dört hasletten ikisi ile Rabbinizi razı kılarsınız diğer ikisinden ise hiçbir vakitte ayrı kalamazsınız ![]() Rabbinizin rızasına sebep olan hasletlerin birisi Kelime i Şehadete devam etmeniz diğeri de ’tan mağfiret dilemenizdir ![]() Vazgeçemeyeceğiniz iki hasletin biri ’tan Cenneti istemek diğeri Cehennemden ’a sığınmaktır ![]() Her kim oruçluya bir yudum su verirse da ona benim mahşerdeki havuzumdan öyle bir su içirecektir ki Cennete girinceye kadar bir daha susuzluk çekmeyecektir ![]() |
![]() |
![]() |
|