|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
2011, ayı, günün, gününün, iftar, menüsü, programıramanazın, ramazan |
![]() |
2011 Ramazan Ayı 1. Günün Programı-Ramanazın 1. Gününün İftar Menüsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 2011 Ramazan Ayı 1. Günün Programı-Ramanazın 1. Gününün İftar Menüsü2011 Ramazan Ayı 1 ![]() ![]() 2011 Ramazan Ayı 1 ![]() Kabak Çorbası Etli Yaprak Dolması Yeşil Soslu Makarna Ev Yapımı Yoğurt Güllaç Ramazan Pidesi Kabak çorbası ![]() Malzemeler
İlk önce patates, havuç ve soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() Piştikten sonra sebzeleri blendırdan geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir tavada tereyağını eritip sıvıyağını ekleyin üzerine nane ve kırmızıbiberi ekleyin ![]() ![]() Çorbanın üzerinde gezdirip servise hazır bir şekilde kaselere doldurun ![]() olur ![]() ETLİ YAPRAK DOLMASI Click this bar to view the full image ![]() Malzemeler : 250 gr asma yaprağı 2 ![]() 2 adet kuru soğan, tuz Yarım demet maydanoz 1 çorba kaşığı salça, nane 300 gr kıyma, karabiber 1 çorba kaşığı margarin yapılışı: yaprakları yıkayıp hafifçe haşlayın ![]() Pirinci yıkayıp süzün ![]() Soğanı soyup yıkayın ve ince ince doğrayın ![]() Maydanozu yıkayıp, ince ince kıyın ![]() Pirinç, soğan, maydanoz, salça, kıyma, tuz, karabiber, nane, yarım su bardağı su ve yağı karıştırın ![]() Bu içten, yaprağın bir ucuna bir tatlı kaşığı koyup, kenarlarını içe doğru kıvırıp sarın ![]() Yayvan bir tencerenin dibine maydanoz sapları ve 2-3 yaprak koyup, sarmaları üzerine dizin ![]() Haşlama suyunu ekleyip, kapağı kapatarak ağır ateşte pişirin ![]() Yoğurtla birlikte servis yapın Yeşil Soslu Makarna ![]() Malzemeler 1/2 paket fiyonk makarna 200 gr taze fasulye 2 patates 4 diş sarımsak 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 2 çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynir 4 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Yemeğin Yapılışı Tencereye su doldurup tuz ilave edin ve kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Makarnayı ilave edip 10 dakika daha haşlayın ![]() Maydanoz, sarımsak, beyaz peynir ve zeytinyağını robotta ezerek püre haline getirin ![]() ![]() Sebzeli makarna pişince ateşten alıp suyunu süzün ![]() ![]() AFIYET OLSUN ![]() ![]() ![]() GÜLLAÇ Click this bar to view the full image ![]() ![]() MALZEMELER 6 yaprak güllaç 1 litre (5 su bardağı) süt 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 çorba kaşığı gülsuyu Güllaç Tarifi: Yüksek kenarlı bir servis tabağını hazır edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ceviz yerine kabuğu soyulmuş ve dövülmüş badem kullanırsanız güllacın rengi daha beyaz olur ![]() yemeklerimizi yedik şimdi RABBİME şükür zamanı:icon_wink: بسم الله الرحمن الرحيم كُلُو وَشْرَبُو وَ لأ تُسْرِفُو اِنَّهُ لأَ يُحِبُّلْ مُسْرِفِي نَ Ya Rabbi! Bize verdiğin bütün nimetlerden dolayı sana şükrediyoruz ![]() Ya Rabbi! Fayda vermeyen ilimden,korkmayan kalpten,doymayan gözden,kabul olunmayan duadan sana sığınırız, Senden ;sıhhat afiyet ve ahlakın en güzelini dileriz,işlerimize kolaylık,kalplerimize genişlik,sofralarımıza bereket ver ![]() ![]() EL-FATİHA |
![]() |
![]() |
|