Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
2011, ayı, günün, gününün, iftar, menüsü, programıramanazın, ramazan

2011 Ramazan Ayı 1. Günün Programı-Ramanazın 1. Gününün İftar Menüsü

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

2011 Ramazan Ayı 1. Günün Programı-Ramanazın 1. Gününün İftar Menüsü






2011 Ramazan Ayı 1 Günün Programı-Ramanazın 1 gününün İftar Menüsü
2011 Ramazan Ayı 1 Günün Programı-

Kabak Çorbası
Etli Yaprak Dolması
Yeşil Soslu Makarna
Ev Yapımı Yoğurt
Güllaç
Ramazan Pidesi
Kabak çorbası








Malzemeler
  • 1 kilo kabak, 2 adet patates, 1 adet kuru soğan, 2 adet havuç, 8 su bardağı su, 2 çorba kaşığı krema, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı nane, 1 çay kırmızıbiber, tuz
Yapılışı




İlk önce patates, havuç ve soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Yıkanmış ve küp şeklinde doğranmış kabakları ve diğer sebzeleri bir tencereye aktarın ve üzerine 8 su bardağı su ilave edip tuzunu ayarlayın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin

Piştikten sonra sebzeleri blendırdan geçirin Tekrar ateşe koyup ağır ateşte pişirin 5-10 dakika daha pişirin Kremayı da ekleyin

Başka bir tavada tereyağını eritip sıvıyağını ekleyin üzerine nane ve kırmızıbiberi ekleyin Biraz çevirip ateşten alın

Çorbanın üzerinde gezdirip servise hazır bir şekilde kaselere doldurun (Kremalı yapmak istemezseniz kremayı koymadan da bu çorba gayet lezzetli
olur

ETLİ YAPRAK DOLMASI

Click this bar to view the full image
Malzemeler :
250 gr asma yaprağı
25 su bardağı su
2 adet kuru soğan, tuz
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça, nane
300 gr kıyma, karabiber
1 çorba kaşığı margarin
yapılışı:
yaprakları yıkayıp hafifçe haşlayın
Pirinci yıkayıp süzün
Soğanı soyup yıkayın ve ince ince doğrayın
Maydanozu yıkayıp, ince ince kıyın
Pirinç, soğan, maydanoz, salça, kıyma, tuz, karabiber, nane, yarım su bardağı su ve yağı karıştırın
Bu içten, yaprağın bir ucuna bir tatlı kaşığı koyup, kenarlarını içe doğru kıvırıp sarın
Yayvan bir tencerenin dibine maydanoz sapları ve 2-3 yaprak koyup, sarmaları üzerine dizin
Haşlama suyunu ekleyip, kapağı kapatarak ağır ateşte pişirin
Yoğurtla birlikte servis yapın

Yeşil Soslu Makarna



Malzemeler
1/2 paket fiyonk makarna
200 gr taze fasulye
2 patates
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynir
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber


Yemeğin Yapılışı
Tencereye su doldurup tuz ilave edin ve kaynatın Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın Fasulyelerle birlikte kaynar suya ilave edin Sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın
Makarnayı ilave edip 10 dakika daha haşlayın
Maydanoz, sarımsak, beyaz peynir ve zeytinyağını robotta ezerek püre haline getirin Kaşar peyniri yarım kepçe makarna suyu, bir tutam tuz ve karabiberi hazırladığınız püreye ilave ederek yeşil sosu hazırlayın
Sebzeli makarna pişince ateşten alıp suyunu süzün Servis tabağına alıp üzerine yeşil sos dökerek servis yapın

AFIYET OLSUN
GÜLLAÇ

Click this bar to view the full image
MALZEMELER
6 yaprak güllaç
1 litre (5 su bardağı) süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı gülsuyu
Güllaç Tarifi:
Yüksek kenarlı bir servis tabağını hazır edin Güllaç yapraklarının kalın kenarlarını kopararak ayırın Her yaprağı, elinizle kırarak veya makasla keserek dörder parçaya bölün Sütü bir taşım kaynatın, ateşten alın İçine şeker koyun Şeker eriyene kadar karıştırın (Çok az soğumasını sağlayın; çünkü kaynar süte güllaçları koyarsanız eriyip hamurlaşacaktır) Geniş bir tepsiye dökün Güllaç parçalarını teker teker sıcak şekerli süte batırıp hafif yumuşatarak bir tabağa alın İkiye katlayın Geniş kısmına ceviz koyup yanlarını kapatın Sarma biçiminde sarın, servis tabağına yerleştirin Tüm güllaçları bu şekilde yumuşatıp sardıktan sonra kalan sütü hepsinin üzerine gezdirin Üzerine gülsuyunu serpiştirin Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın Mevsime göre, nar tanesi, ceviz veya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz
Ceviz yerine kabuğu soyulmuş ve dövülmüş badem kullanırsanız güllacın rengi daha beyaz olur



yemeklerimizi yedik şimdi RABBİME şükür zamanı:icon_wink:


بسم الله الرحمن الرحيم

كُلُو وَشْرَبُو وَ لأ تُسْرِفُو اِنَّهُ لأَ يُحِبُّلْ مُسْرِفِي نَ
Ya Rabbi! Bize verdiğin bütün nimetlerden dolayı sana şükrediyoruzBizi Şükredenlerden eyle! Nankörlerden eyleme!
Ya Rabbi! Fayda vermeyen ilimden,korkmayan kalpten,doymayan gözden,kabul olunmayan duadan sana sığınırız,
Senden ;sıhhat afiyet ve ahlakın en güzelini dileriz,işlerimize kolaylık,kalplerimize genişlik,sofralarımıza bereket ver
EL-FATİHA


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.