![]() |
Oruç Tutanlara Öneriler – Sağlıklı Oruç Tutmanın Önemi – Oruç Tutmak İçin Öneriler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oruç Tutanlara Öneriler – Sağlıklı Oruç Tutmanın Önemi – Oruç Tutmak İçin ÖnerilerOruç Tutanlara Öneriler – Sağlıklı Oruç Tutmanın Önemi – Oruç tutmak İçin Öneriler Oruç Tutanlara Öneriler – Sağlıklı Oruç Tutmanın Önemi – Oruç tutmak İçin Öneriler – Sağlıklı Oruç Tutmak Sağlıklı oruç tutmak için öneriler sağlık bakanlığı tyarafından şu şekilde sıralandı ![]() ![]() ![]() -Ramazan ayında 4 öğün beslenilmeli, öğünler; sahur, iftar yemeği, iftardan sonra 1-1 ![]() ![]() -Günde ortalama 2-2 ![]() ![]() ![]() -İftarda sütlü tatlılar veya meyve tatlıları tercih edilmelidir ![]() -Sahur yemeğinde midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiren; yumurta, süt, yoğurt, peynir veya kuru fasulye, nohut, mercimek yemeklerinin tüketilmesi uygundur ![]() -İftara peynir, domates, zeytin gibi kahvaltılıklar veya çorba gibi hafif yemeklerle başlanılması, 10-15 dakika sonra az yağlı et yemeği, sebze yemeği veya salatayla devam edilmesi uygundur ![]() İftar yemeğinden sonra kısa mesafeli yürüyüşler yapmak sindirime yardımcı olması açısından yararlı olmaktadır ![]() -Yemek pişirme yöntemi olarak özellikle ızgara, haşlama, ve fırında yapılan yemekler tercih edilmeli, kavrulmuş, tütsülenmiş ve kızartılmış besinlerden uzak durulmalıdır ![]() -Kabızlığı önlemek için, yemeklerde lif oranı yüksek gıdalar ve ara öğünlerde de taze ve kuru meyveler, ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişler tercih edilmelidir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|