Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açıyor, ağlayarak, ebubekir, orucunu

Hz Ebubekir (R.A.) Orucunu Ağlayarak Açıyor

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz Ebubekir (R.A.) Orucunu Ağlayarak Açıyor

Hz Ebubekir (ra) orucunu ağlayarak açıyor
Hazreti Ebubekir kavurucu bir yaz günü oruç tutmuş ve akşam iftar sofrasında sadece bir tas soğuk su vardır İftar vakti gelince soğuk su ile orucu nu açmak için bardağı ağzına götürdü Fakat bardağı ağzına götürmesiyle bırakması bir oldu Ve hıçkırıklara boğuldu bir oldu Yanındakiler Hz Ebubekir'in bu haline bir anlam vermediler Hz Ebubekir kendine gelince neden bir anda hıçkırıklara büründüğünü sordular

Hz Ebubekir şöyle cevap verdi:

Bir gün ALLAH Resulü (SallALLAHu Aleyhi Vesellem) ile otururken eliyle hareketler yapıyordu Sanki karşısında birisi varmış gibi ona git diyordu sordum

-Ya Resullailah elini iter gibi hareket yapıyordunuz? Diye sordum

Şöyle cevap verdi;

Dünya yanıma geldi kendini bana kabul ettirmek istedi, git dedim kendini bana kabul ettiremezsin dedim
-Yeminler olsun sana, sen benden kaçıp kurtulsan senden sonrakiler benden kurtulamayacaklar kendimi onlara kabul ettiririm

Hazreti Ebubekir:

-Bende bu soğuk suyu içerken dünyayı kabul edenlerden mi oldum diye ağladım
O soğuk su içerken bunu düşünüyorsa biz soframıza inip kalkan yemekler için ne demeliyiz? Dünyanın kullarıyız dersek doğru olur mu?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com