Yemek Tarifleri - Resimli Buhara Pilavı Tarifi (Yapılışı ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri - Resimli Buhara Pilavı Tarifi (Yapılışı )yemek tarifleri - resimli buhara pilavı tarifi (yapılışı ) resimli buhara pilavı tarifi (yapılışı ) pilav tarifleri yemek tarifleri ![]() Buhara pilavı 2 su bardağı pirinç 1 orta boy soğan 2 5 su bardağı et suyu 250 gr kuşbaşı koyun eti(but tarafından) 2 yemek kaşığı mısırözü yağı 1 orta boy havuç 1/2 kahve fincanı badem 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz Yapılışı Pirinçleri ılık suda 30 dakika bekletin daha sonra yıkayıp, süzün Bademleri ılık suda 10 dakika bekletin ve kabuklan çıkartın Tencereye etleri koyup üzerine üç parmak geçecek kadar su katın ve iyice yumuşayana dek pişirin Süzüp suyunu bir kenara ayırın Tencereye yağ koyup küp doğranmış soğanlar soteleyin Bademleri ekleyip 3-4 dakika daha kavurun Haşlanmış etleri ve rendelenmiş havucu tencereye ilave edilerek soteleyin Üzerlerine pirinç ilave ederek karıştırın Karabiber, kimyon, tuz ve ayırdığınız sıcak et-suyu (2 5 bardak) eklenerek, suyunu çekene kadar pişirin 15-20 dakika demlendirilip sıcak servis yapın Alıntıdır ![]() ![]() ![]() |
|
|
|