Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arap, müceddere, pilavı, yemekleri

Arap Yemekleri,Müceddere Pilavı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Yemekleri,Müceddere Pilavı






Arap yemekleri,Müceddere Pilavı
MUJADDARA


ESSELÂMÜ ALEYKÜM

Selman İbn-i Âmir (ra)’dan rivayet edilen bir hadisi şerifte, Rasûlullâh (sav) şöyle buyurdular: “Sizin biriniz oruçluysa, hurmayla iftar etsin, hurma bulamazsa, suyla iftar etsin Çünkü su, temizleyicidir (susuzluğu giderir ve mideyi yıkar) (Tirmizi)Bu postu yayınladığım şu saatlerde Türkiye’de iftarlar yapıldı keyifle çaylar yudumlanıyordur afiyet olsun Hanımlar evlerde, beyler ise camilerde teravih kılma hazırlıkları içinde olmalılar Allah kabul etsin, bizim iftarımıza nasipse daha 8 saat var İftar ânında geri çevrilmeyen dualarınızda bizleride unutmayın inşallah Ortadoğu mutfağında, özellikle Lübnan’da sık yapılan ve eşimden öğrendiğim yemeklerden biri olan, yeşilmercimekli pilav çeşidini daha sonradan Kilis mutfağında da yapıldığını öğrendim Bizim evde hem bulgurlusu hem pirinçlisi sevilerek tüketilir, her iki çeşidin fotoğraflarını ilave ediyorum gerisi artık sizin damak zevkinize kalmış Etten daha besleyici, vitaminli ve tok tutucu özelliğinden dolayı sahur için yarım saatte hazırlanabilen güzel bir alternatif olan bu tarifimi sevgili mintininmutfağı sahur lezzetleri etkinliğine havale ediyor kolaylıklar diliyorum

Malzemeler:*1 su bardağı basmati pirinç*1 su bardağı yeşilmercimek*3,5 su bardağı su (pilav için)*2 yemek kaşığı sıvıyağ+1 yemek kaşığı tereyağ*tuz, (arzuya göre kimyon)Üzerine:*1 iri soğan*3 yemek kaşığı sıvıyağHazırlanışı:*Ayıklanıp yıkanmış mercimeğin üzerini örtecek kadar su ilave edilip orta ateşte mercimekler hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün*Pilav tenceresine su ve yağları ilave ederek kaynamaya bırakın Yıkanmış pirinci, süzülmüş mercimeği ve tuzunu ilave edin*Harlı ateşte 3dk kaynamaya bırakın, daha sonra kısık ateşte suyunu çektirin*Suyu çeken pilavı 1-2 kez harmanlayın, tencere ile kapağın arasına kağıthavlu sererek ocaktan alıp 10 dk demlenmeye bırakın*Pilavın demlenmesini beklerken, soğanı piyazlık doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvıyağla harlı ocakta sürekli karıştırarak karamelize edin*Pilavınızı servis tabağına alarak üzerine kızarmış soğanları serperek servis yapınNot: Bulgurlu Müceddere için, pirinç yerine pilavlık iri bulgur kullanabilirsiniz, 1′er tatlı kaşığı domates ve biber salçası ilavesi ile pişirin
Diyabetikler için ideal bir pilav, Bulgurlu Müceddere (Mujaddara)
Jibek


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.