Yemek Tarifi İstanbul Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifi İstanbul PilavıYemek tarifi İstanbul Pilavı İstanbulPilavı Malzemeler2 su bardağı pirinç 100 gr badem 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı safran 2 adet kesme şeker haşlanmış tavuk eti 1 çay bardağı bezelye 3 su bardağı su 1 tutam zencefil antep fıstığı tuz Yemeğin Tarifi 2 su bardağı pirinci ayıklayın Sıcak tuzlu suda bir saat kadar bekletin Yıkayıp, suyunu süzün 100 gram bademin kabuklarını soyun 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun, 1 çay kaşığı safran koyup karıştırın![]() Pirinci ekleyin Üzerine tuz, 2 adet kesme şeker, önceden haşlanıp incecik doğranmış tavuk eti, 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin 3 su bardağı su ilave edin![]() Kısık ateşte 15 dakika pişirin Ocaktan aldığınız pilava bir tutam zencefil ekleyin Antepfıstığı serpip servis yapın
|
|
|
|