Yemek Tarifleri-Güveçte Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri-Güveçte Pilavıyemek tarifleri-güveçte pilavı GüveçPilavı Malzemeler 2 su bardağı pirinç 125 gr tereyağı 1 adet soğan 1 adet havuç 6 adet mantar 1 çorba kaşığı salça 1 adet kesme şeker 1 adet defne yaprağı 2 su bardağı su 1 çorba kaşığı kuşüzümü 1 çay bardağı bezelye 1/2 demet dereotu 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yemeğin Tarifi Öncelikle 2 su bardağı pirinci ayıklayıp 1 saat tuzlu suda bekletin Bol suyla yıkayın 125 gram tereyağında 1 adet incecik doğranmış soğanı kavurun, 1 adet rendelenmiş havuç, 6 adet küçük doğranmış mantar ilave edip sote yapın![]() 1 çorba kaşığı salçayı karıştırın, 1 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su koyun Kaynayınca pirinci, 1 çorba kaşığı kuş üzümünü, 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edin 10 dakika pişirin Ateşten alıp, yarım demet dereotunu karıştırın![]() Bir güveç kabına pilavı alın Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin
|
|
|
|