Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çizkekcheesecake, kolay

Kolay Çizkek-Cheesecake

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Çizkek-Cheesecake






Kolay çizkek-cheesecake
KOLAY ÇİZKEK-CHEESECAKE

Aralık 6, 2010 — CahideÇİLE’den
Niçin küçülüyor eşya uzakta?
Gözsüz görüyorum rüyada nasıl
Zamanın raksı ne bir yuvarlakta?
Sonum varmış onu öğrensem asıl
(Necip Fazıl Kısakürek)************Aralık ayının içindeyiz ve birçok yerde olduğu gibi Kızıltepe’ye de henüz bir damla yağmur düşmediAğaçlar tozdan kalıp bağladı,yeşili görünmez olduKışı özlediğimi hissettimÇiseleyen yağmuru,lapa lapa yağan karı…Hep böyle değil midir zaten? İnsan elinde olmayanları ister dururSahip oluncada şükretmeyi unutur…***EN KOLAY ÇİZKEK TARİFİ***
Hiç bu kadar kolay olacağını düşünmemiştimÇizkek yapmak çok zor olur sanırdımAslında gözümü korkutan malzemeleriydiBurada en çok labne peyniri bulunurBu yüzden cesaret edip çizkek yapmayı denememiştimJibek‘ciğimin çizkeklerinde de gözüm kalmıştı doğrusu Geçen gün önyargılarımı bir kenara bırakıp,çizkek, diğer adıyla peykek yapmaya karar verdimKafama yatan bir tarif bulamayınca yine atmasyon bir reçete uyguladım İyiki ailemi (Eşimin deyimiyle) kobay olarak kullandım Böylece sizede ,bulunabilir malzemelerle kolaycacık yapabileceğiniz bir tarif çıktıKaymaksı tadından dolayı,küçüklerim sevmediİkizler ve babaları bayıldıTabi ki bende Yaş pasta yapmaktan çok daha kolaymış doğrusu
İlk peykek tarifime buyrunCahide’nin ölçüleriyle…)
Çizkek için malzemeler (26 cmlik kelepçeli kalıp için)
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 kutu 300 grlık labne peyniri
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • bir paket vanilya
Tabanı için
  • 15 paket kepekli bisküvi
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Üst sosu için
  • Bir su bardağı çilek püresi
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta

Kolay çizkekin yapılışı
  • Bisküvileri robottan toz haline gelecek şekilde geçirin
  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ilave edip birbirine yedirin
  • Kelepçeli kalıbın dibine sıkıca bastırın
  • Şeker ve yumurtayı bir kapta çırpın
  • Diğer dolgu malzemelerinide ekleyip yeniden karışana kadar çırpın
  • Bu karışımıda kalıba dökün
  • Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üstünü kızartmadan 35-40 dakika kadar pişirin
  • Çıkardığınızda ortası pelte gibi sallanıyor olmalıDolapta bekleyince katılaşıp kesmeye hazır hale geliyor
  • Ben daha önce yaptığım çilek konservesinden kullandımÇilek püresi şeker ve nişastayı pişirip ılıyınca çizkekin üzerine dökün
ÇİZKEK’İN TARİHÇESİ
Kelime anlamı “peynirli kek” olan cheesecake, dünya mutfağı için yeni bir lezzet değildir Öyle ki, tarihi Antik Yunan’a kadar dayanır MÖ 776’da ilk Olimpiyat oyunlarında atletlere minik cheesecake’ler verilirmiş Roma İmparatorluğu’nun Yunanistan’ı işgaliyle beraber, tatlının tarifi de Romalılara geçmiş Buradan da tüm Avrupa’ya yayılma imkânı bulmuş ve Avrupa’dan Amerika’ya göç eden göçmenlerle de tarif Amerika kıtasına taşınmış Günümüzde ise cheesecake tarifleri ülkeden ülkeye farklılıklar gösterecek şekilde değişmiştir
Cheesecake’ler, yapımında kullanılan malzemelere ve üzerine dökülen soslara göre de oldukça farklılık gösterir ama değiştirilemeyecek tek bir malzeme vardır, o da peynirdir Bununla birlikte kullanıldıkları ülkelere göre peynirler de farklılık gösterirler New York stilinde genelde krem peynir, özellikle de Philadelphia marka krem peynir kullanılırken; İtalyan stilinde daha çok ricotta peyniri kullanılır Almanlar ise quark peynirini tercih ederler( Web’den alıntıdır)
CAHİDE

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.