![]() |
Nûr-U Aynım Namaz... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nûr-U Aynım Namaz...Nûr-u Aynım Namaz ![]() ![]() ![]() "ey rabbim! beni ve neslimden (gelenleri) de namazı gereği gibi kılanlardan eyle ![]() ey rabbimiz! duamı kabul buyur ![]() namazı gereği gibi kılmak! kıldığımız namazın hayatımızda gerektirdiklerini yapmak, yapabilmek ![]() duruşumuzu “kıyam” eylemek, boyun büküşümüzü yalnızca ona karşı göstermek, toprağı yalnızca ona tazim için öpmek; toprağı öz’ümüz bilip ezelin ve ahiretin lisanını onda okumak ![]() ve niyaz…ve niyaz…ve naz ![]() ![]() ve diri bir yürekle “hûş der dem”** halinde olmak, ve ![]() ![]() ibrahimî bir nefesle başlamalı hayat! hay-at! (elif”misali kıyam eden, “dal”misali rükûda boyun büken ve “mim misali perdeleri kaldırıp yâr’a varan bir “adam” vasfında devam etmeli… her dem namazda! her dem diri; âyinesi olduğu esma-i hüsnâ’nın vasfı gibi ![]() her dem yeniden koyulmalı yüreğe giden yola; bitirmeli bu sürgünü ![]() “uzatma dünya sürgünümü benim” *** diye ![]() ![]() o, uzatmıyor zaten; o kabul ediyor hicretimizi, biz muhacir olmayı kabul ettiğimiz her vakitte melekût aleminin erlerini ensâr olarak yolluyor dualarımıza…yüreğimizin eza çektiği yetmez mi ki biz hâlâ fani sevdaların eşiğinde acı çeker dururuz, bizim bir sadık dostumuz mu yok acaba hicret için, sığınacak sevr'imizi talan mı ettik yürek savaşımızda? artık avcumuzda biriktirip durduklarımızı zulmeden ben’imizin suratına savurup gitmek vaktidir ![]() ![]() ![]() ibrahimî bir nefesle boyanmış, makbul bir duanın eşiğinde bir ümmetiz ![]() ![]() B ![]() ![]() ![]() "sizi kavurucu ateşe sokan nedir?" (diye) sorarlar ![]() (günahkarlar) derler ki: "biz namaz kılanlardan değildik”*** Sare Nokta |
![]() |
![]() |
|