Yemek Tarifleri- Keşli Köy Makarnası |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri- Keşli Köy Makarnasıyemek tarifleri- keşli köy makarnası keşli köy makarnası Malzemeler: 1 kg buğday unu 3 adet yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Bir buçuk su bardağı rendelenmiş keş 200 gram tereyağı TARİFİ: Köy makarnasını hazırlamak için bir kabın içinde un, yumurta, su, zeytinyağı ve tuzu karıştırarak bir hamur elde edin Dört eşit parçaya bölün Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin Merdane ile açarak 10-15 dakika kurutun Daha sonra 5 cm eninde uzunlamasına dilimler kesin Bu şeritleri üst üste koyarak 2 mm inceliğinde kesin Yapışmaması için bolca unlayın Az tuzlu kaynar suda erişteleri 3-4 dakika haşlayın Süzgece alıp suyunu süzün Bir miktar sıvıyağ ile yağlayarak yapışmasını önleyin Büyük bir tavada tereyağının yarısını eritin Erişteleri ekleyip ocaktan alın Keşin yarısını serpiştirip karıştırın Servis tabağına alın Keşin kalan yarısını kalan tereyağında kızartın Eriştenin üzerine gezdirip servis yapın |
|