Sebzeli Ve Fesleğenli Makarna Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Ve Fesleğenli Makarna TarifiSebzeli ve fesleğenli makarna tarifi ![]() Malzemeler 4 Kişilik 50 g margarin 5 su bardağı su 400 g yassı makarna 1 patlıcan 1'er adet kırmızı ve yeşil dolmalık biber, kabak 2 baş taze soğan 8 diş sarmısak 100 g çiğ krema 50 g ıspanak yaprakğı Fesleğen < Kimyon 1,5 yemek kaşığı şeker, pul biber, tuz Hazırlanışı Biberleri ince uzun şeritler, patlıcanı ve kabağı 1,5 cm'lik küpler halinde doğrayın; sebzeleri geniş bir fırın tepsisine yayın, üzerlerine eritilmiş margarini sürün, 175°C'de 20 dk fırınlayın 400 g makarnayı suda 15 dk karıştırarak haşlayın ve suyunu çektiğinde içerisine 25 g margarin ilave edin, böylece yapışmasını önlemiş olursunuz Bir teflon tavada kalan margarini eritin, içine kıyılmış sarmısakları atın, 1 dk kısık ateşte sarartın, haşladığınız makarnayı içine karıştırın, 1 dk daha pişirin, fırından çıkmış olan sebzeleri de harmanlayın, ateşten alın, içine kimyon, şeker, tuz ve çiğ kremayı ekleyip karıştırın Taze soğanı 3 cm'lik çubuklar halinde dilimleyin, ıspanak yapraklarını elinizle ikiye bölün, hepsini makarnanın içine harmanlayın, sıcak servis yapın Arzuya göre üzerine rendelenmiş parmesan veya kaşarpeyniri ile fesleğen yaprakları ilave edilebilir Türk net Gurme
|
|
|
|